I ONI SU U PROBLEMU: Prvi put u istoriji više je Amerikanaca koji su samci!

Ekonomista Edvard Jardeni koji je prvi primetio porast populacije samaca smatra da je ova pojava vredna pažnje i dodaje da će ona imati uticaja na ekonomiju, društvo i politiku

Više od polovine odrasle populacije Amerike čine samci, i to po prvi put od 1976. godine, od kada američka država vodi ovu vrstu statistike, piše Blumberg.

Prema podacima iz mesečnog izveštaja Biroa za statistiku rada, nekih 126.6 miliona (50, 2 odsto) Amerikanaca strijih od 16 godina bili su sami u avgustu.

Procenat se do ove godine uvek nalazio nešto ispod 50 odsto. Procenat je 1976. iznosio 37.4 odsto, a od tada je stalno u porastu.

Ekonomista Edvard Jardeni, koji je prvi primetio porast populacije samaca, smatra da je pojava vredna pažnje i dodaje da će ona imati uticaja na ekonomiju, društvo i politiku.

Samci, naročito mlađi, najverovatnije će iznajmiti kuću, neće je kupiti. Manje je verovatno da će imati dacu, a oni koji su razvedeni i imaju decu iz prethodnih brakova, verovatno ih neće imati ponovo. To će svakako uticati na to kako i koliko novca troše, naglašava Jardeni.

(Telegraf.rs)