ZNATE LI ŠTA TO ZNAČI? Danas je 12. mesec, 13. dan, 14. godina

Da li ste obratili pažnju na brojeve u današnjem datumu? Sledeći put ćemo ovu čudnu kombinaciju moći da vidimo tek za 20 godina

I pored toga što je naš format pisanja datuma drugačiji od američkog, svako ko na svojim računarima i telefonima koristi njihov oblik, danas može da primeti neobičnu kombinaciju brojeva - 12/13/14.

S obzirom da su Amerikanci poznati po tome da su izrazito sujeverni, pogledajte u koje zanimljive činjenice su spremni da poveruju kada kalendar pokaže interesantan spoj brojeva.

Sledeću zanimljivu kombinaciju brojeva ćemo moći da vidimo tek za 20 godina, odnosno 2. januara, ili po njihovom 1/2/34, a mi ćemo morati da sačekamo mesec dana duže, odnosno do 1. februara 2034. (1/2/34).

Prema njima, danas je idealan dan da započnete romantičnu vezu jer ne postoji neki lakši datum za pamćenje od današnjeg.

Američki ljubitelji igara na sreću obožavaju ovakvu kombinaciju jer smatraju da će im upravo ona doneti sreću na lotou.

- Danas očekujemo veći broj prodatih srećki, a rekordna prodaja je bila 12.12.2012. godine - rekla je Mora MekKen, portparolka Lutrije Nju Hempšir.

Stručnjaci iz kazina u Las Vegasu su istakli kako očekuju veći broj igrača koji će gađati ova tri broja na ruletu, a osim ruleta, ovu kombinaciju brojeva će iskoristiti veliki broj parova koji će baš u ovom gradu sklopiti građanski brak.

Iz kapele "Viva Las Vegas" su izjavili kako su za današnji dan imali 120 planiranih venčanja, što je blizu broja venčanja koji su imali na dan "lucky seven" odnosno 7.7.2007, ali ipak znatno manje nego što je bilo 11. 11. 2011. godine.

Ukupan broj sklopljenih brakova 7.7.2007. godine u ovoj državi je iznosio 4.333 što predstavlja više od polovine prosečnog broja venčanja koja se dogode u Las Vegasu, a podaci o ukupnom broju sklopljenih brakova na današnji dan će tek biti objavljeni, ali se očekuje veći broj nego što je to slučaj sa "običnim" datumima.

(Telegraf.rs / Izvor: usatoday.com)