DIRLJIVO PRIJATELJSTVO: 11 godina se druže lav i čovek koji ga je spasao (FOTO) (VIDEO)

Čuvar lavova tvrdi da je njegov ljubimac Zion nežni div i da mu bezuslovno veruje iako mnogi smatraju ove životinje krvoločnim ubicama

Lavovi su životinje koje često smatraju krvoločnim ubicama i bezosećajnim divljim zverima, ali ipak među njima postoje i izuzeci. Prijateljstvo lava i čoveka zvuči neverovatno, ali ove fotografije svedoče sasvim drugačije.

Čuvar lavova Friki Von Solms (69) iz Južne Afrike je proveo poslednjih 11 godina podižući Ziona, nežnog i divnog afričkog lava. Oni su se čak toliko zbližili, da je Solms počeo da se izuva pre šetnje sa lavom, jer mu smeta zvuk cipela.

Njega je rodila majka Simba, od koje je ubrzo bio odvojen, pa je dugo živeo u zatočeništvu zbog straha da ga ne ubije otac. S obzirom na to da je odrastao sa ljudima, postao je izuzetno dobar i nežan.

- Ovo je bilo iskustvo koje se dešava samo jednom u životu. Odrasti sa njim, učiti i živeti. Ljudi pričaju o lavovima da su oni samo lavovi i ništa više, ali oni imaju i ličnost, humor i smeh. On je nežni div. Nikad nije napao ljude i ja mu verujem apsolutno - rekao je ovaj čuvar lavova.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: boredpanda.com)