LJUDI, ŠTA TO RADITE: Ovo je najzagađenija reka na svetu! (VIDEO)

Ovu reku često nazivaju "dugom", jer voda u nekim periodima i na nekim mestima menja boje od žute, zelene pa do crvene i crne zbog prisustva različitog otpada. Čamci bukvalno prolaze kroz gomilu đubreta u zagađenoj vodi

Citarum je jedna od najzagađenijih reka na svetu, a fotografije i snimci iz ove sredine su svedoci stravičnog uticaja čoveka na prirodu.

Indonezija je 2009. godine dobila kredit vredan 500 miliona dolara od Svetske banke kako bi rešila ovaj problem, ali ipak na nekim lokacijama reka još uvek izgleda uništeno. Čamci bukvalno prolaze kroz gomilu otpada u zagađenoj vodi.

Jedino rešenje jeste da ljudi prestanu da bacaju đubre i sve što im padne pod ruku u reku. Otpad uništava kako čari prirode, tako i životinjske zajednice koje su tu nastanjene. Naravno, nikad ne treba zaboraviti bumerang-efekat i neprestanu potrebu ludi da se ponašaju kao vlasnici planete koji joj više uzimaju nego što daju.

Ovu reku često nazivaju "dugom", jer voda u nekim periodima i na nekim mestima menja boje od žute, zelene pa do crvene i crne. Nijansa zavisi od tkanine koja farba vodu, a ispuštaju je stotine fabrika oko Bandunga.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)