ŽELITE DA NAUČITE CRNU MAGIJU? Ova knjiga iz 18. veka otključaće vam VRATA PAKLA! (FOTO)

Tokom mnogih vekova, širom sveta su postojale škole magije, a jedna od njih je bila i Crna škola iz nemačkog Vitenburga, u kojoj su veštice i čarobnjaci mogli da nauče sve čarolije

Magija, crna ili bela, prisutna je još od najranijih kultura, a čak i u 21. veku ima važnu versku i lekovitu ulogu u mnogim delovima sveta. S obzirom na to što je danas moderno društvo tretira kao praznoverje, magija se uglavnom praktikuje u tajnosti, izolovana od očiju javnosti.

OVAKO IZGLEDA VLAŠKO KOLO ZA MRTVE U KOJEM IGRA I POKOJNIK: Da li biste smeli u njega da uđete? (FOTO) (VIDEO)

Tokom mnogih vekova, širom sveta su postojale škole magije, a jedna od njih je bila i Crna škola iz Vitenburga, škola u kojoj su veštice i čarobnjaci mogli da nauče sve čarolije. To je bila škola u 18. veku u Nemačkoj u kojoj su se mogle naučiti sve tajne crne magije.

Glavni priručnik u Crnoj školi bila je knjiga pod nazivom "Clavis Inferni sive magia alba et nigra approbata Metatrona", ili “Ključ Pakla sa belom i crnom magijom koju je odobrio Metatron”, poznatija kao Crna knjiga. Inače, prema jevrejskim srednjovekovnim dokumentima, Metatron je Henok, predak Noe koji je postao anđeo.

Crna knjiga iz Vitenburga je napisana magičnim pismom koje se koristilo u Nemačkoj u 18. veku, a koje se sastojalo od kombinacije nemačkog, hebrejskog, latinskog i grčkog jezika.

Autor knjige bio je Sveti Ciprijan Antiohijski, čarobnjak koji je imao posla sa demonima i đavolom pre nego što se zaljubio u jednu hrišćanku zbog koje je, na kraju, i sam prešao na hrišćanstvo i to tako što je na svojim rukama urezao krst i oslobodio se satane.

Okrunjeni Zmaj jede guštera, izvijajući se preko zmije umotane oko krsta sa lobanjom i precrtanim kostima. Mač i grana verovatno predstavljaju uobičajenu ikonografiju Božjih ovlašćenja za stvaranje, uništenje ili mir. Na stranici piše (grubi prevod): "Vi koji radite sami sa velikim čudima, kraj će okruniti vaš rad."

Ova dve slike prikazuju Majmona, crnu pticu kao kralja Juga, i Egina, životinju koja liči na crnog medveda kao kralja Severa.

Urikus, crvena zmija sa krilima i krunom kao kralj Istoka.

Pajmon, životinja koja liči na crnu mačku s dugim rogovima kao kralj Zapada.

(Telegraf.rs / Izvor: Pixelizam.com)