SILOVATELJI, NEKROFILI, PROSTITUTKE: Ovo su mračne tajne stvorenja za koja mislimo da su bezazlena

Među jedinkama ove vrste bilo je slučajeva silovanja, grupnog silovanja, "prostitucije", homoseksualnih odnosa...

Doktor Džordž Marej Levik je izneo svoja zapažanja o neobičnom seksualnom ponašanju pingvina davne 1912. godine. Međutim, u to vreme se smatralo da je ovo previše neprikladno mišljenje da bi bilo objavljeno.

ZA DOBRO JUTRO: Na ovom ostrvu žive samo preslatki pingvini, ali BUKVALNO (VIDEO)

Iako mnogi smatraju da su pingvini slatka majušna stvorenja, veoma trapava i bezazlena, ali ipak su istraživanja pokazala nešto sasvim drugo. Adelijski pingvin su veliki 70 centimetara, a karakterišu ih male simpatične oči.

Međutim, ova vrsta je bila poznata po promiskuitetnom seksu sa jedinkama muškog i ženskog pola koje su bile bez partnera još pre više decenija. Postoje i podaci o homoseksualnim odnosima između muških pingvina.

Levik je tokom svoje ekspedicije na Antartiku primetio slučajeve silovanja, grupnog silovanja, seksualnog i fizičkog zlostavljanja mladunaca, nekrofilije, čak i sa životinjama koje su bile mrtvi već godinu dana. On tvrdi da je ova "izopačenost" karakteristična za "mužjake huligane".

Njegov rad je objavljen tek 2012. godine, što je tačno jedan vek posle njegovog otkrića. Kasnije su i drugi istraživači devedesetih godina zapazili pojavu "makroa" među pingvinima koji su koristili kamenje kako bi naterali ženke na prostituciju.

Zabeleženi su i slučajevi nekih "prostitutki pingvina" koje su prevarile mužjake tako što su pobegle sa kamenjem posle obavljenog rituala udvaranja.

(Telegraf.rs/ Izvor: iflscience.com)