CRNOGORCI NE ZNAJU KO SU IM SUSEDI: Šokiraćete se kada vidite šta su studenti napisali o Kosovu (FOTO)

Student FPN-a nije znao koliko je država činilo SFRJ, ali je napisao da su danas priznate Hrvatska, Slovenija, Srbija i Crna Gora? A, šta je sa Makedonijom, BiH i Kosovom?

Studenti na Fakultetu političkih nauka, Pravnom i Filozofskom fakuletu u Crnoj Gori odgovarali su na upitnik Centra za građansko obrazovanje o skorijoj prošlosti regiona.

Pre tačno 25 GODINA ovaj mladić je objasnio BESMISAO RATA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI (VIDEO)

- Mi smo izenađeni većinom dobijenih rezultata i možemo da zaključimo da je stanje gore nešto što smo mislili. Zatekla nas je činjenica da današnji akademci ne znaju ni koje su im državi najbliži susedi - rečeno je iz Centra.

Student FPN-a nije znao koliko je država činilo SFRJ, ali je napisao da su danas priznate Hrvatska, Slovenija, Srbija i Crna Gora? A, šta je sa Makedonijom, BiH i Kosovom?

S druge strane, na to isto pitanje student Pravnog fakulteta bi vam rekao da je SFRJ imala šest država i dve pokrajine, ali ne bi umeo da vam ih nabroji. Kad je u pitanju međunarodno pravni subjektivitet (u šta bi pravnici najbolje trebalo da se razumeju) on bi vam kazao da su priznate "sve bez Kosovo".

Ako je SFRJ zemlja koju omladina jedva pamti, takva situacija ne bi trebalo da bude sa Saveznom Republikom Jugoslavijom. Nažalost, deo odgovora pokazuje da se o SRJ zna taman koliko i o SFRJ.

Na pitanje koje su dve sadašnje nezavisne države činile SRJ, jedan student je napisao "Kosovo":

Svoje neznanje pojedini studenti ponekad pokušaju da sakriju neodređenošću. Umesto konkretnog odgovora na pitanje zašto je izvršena intervencija na Dubrovnik, jedan student FPN je napisao:

"Zato što je određenima odgovaralo tako".

Kad je u pitanju odgovornost za građanski rat u SFRJ, studenti su pretežno okrivili tadašnje lidere zemalja regiona Franja Tuđmana, Slobodana Miloševića, Aliju Izetbegovića i Radovana Karadžića.

Pojedini su ih zaokružili, ali i prokomentarisali. Izdvaja se jedan opis:

"Ne zna se ko je gori od ova četiri".

(Telegraf.rs / Izvor: cdm.me)