Saznajte šta ste prema - HOROSKOPU DREVNOG EGIPTA (FOTO)

Saznajte koje ste vi božanstvo prema drevnom egipatskom horoskopu i šta vaš znak otkriva o vama

Drevni Egipćani su bili pioniri u astrologiji, a horoskopskim znakovima su davali imena bogova i boginja. Saznajte koje ste vi božanstvo prema drevnom egipatskom horoskopu i šta vaš znak otkriva o vama.

Ovaj horoskopski znak vas NIKAD neće ostaviti NA CEDILU! Nikad nećete pogoditi koji

1. THOTH (od 29. avgusta do 27. septembra)

Bog Meseca, mudrosti i učenja. Vi ste odlučni u rešavanju problema. Ako se tome posvetite, možete postati vrhunski umetnik, a naročito vas krasi talenat za pisanje. Znate da preuzmete inicijativu i da pomognete prijatelju u nevolji. Uvek slušate druge ljude koji vas okružuju jer znate da su dve glave bolje od jedne. Zbog toga vas porodica i prijatelji poštuju. Oni vas vide kao fleksibilnu, metodičnu, originalnu i svesnu osobu.

Vaše srećonoše:

Začinska biljka: tamijan

Kamen: karneol

Drvo: dunja

Životinja: ptica Ibisi

Cvet: neven

U nastavku pogledajte sledeći znak.

2. HORUS (od 28. septembra do 27. oktobra)

Bog neba i simbol kraljevstva. Vi ste osoba koja se hrabro bori za ono u šta veruje. Poput sunca vi unosite toplinu u živote svojih prijtelja i porodice. Svoje bitke birate mudro. Znate da ćete neke bitne najbolje dobiti ako uzmete u obzir i gledišta druge strane. Prijatelji i porodica vas vide kao optimističnu, društvenu, motivisanu i hrabru osobu.

Vaše srećonoše:

Začinska biljka: ruzmarin

Kamen: citrin

Drvo: bagrem

Životinja: sokol

Cvet: karanfil

U nastavku pogledajte sledeći znak.

3. WADJET (od 28. oktobra do 26. novembra)

Ona je boginja kobri, kraljeva i pravde. Porodične vrednosti su vam vrlo važne, volite tradiciju i volite da stvarate nove običaje sa svojom proširenom porodicom, odnosno prijateljima. Dobri ste i puni poštovanja i prema ljudima izvan vašeg kruga prijatelja i porodice. Uvek imate na umu da bi vam i ti ljudi jednog dana mogli postati dragi prijatelji. Prijatelji i porodica vide vas kao odanu, altruističnu, racionalnu i obazrivu osobu.

Vaše srećonoše:

Začin: senf

Kamen: ametist

Drvo: jasen

Životinja: Zmija

Cvet: zumbul

U nastavku pogledajte sledeći znak.

4. SEKHMET (od 27. novembra do 26. decembra)

Boginja - lavica, rata i vatre. Uveseljavate prijatelje svojim smislom za humor i mnogi vole da budu u vašem društvu. Prijatelje uvek oraspoložite kada im je teško. Krasi vas gracioznost i brzina lava ili mačke zbog čega vam leže atletske aktivnosti. Kroz život često idete brže od vaših prijatelja i porodice, ali imate strpljenja da ih pričekate i oni vas zbog toga vole. Prijatelji i porodica vas vide kao inteligentnu, domišljatu, elokventnu i optimističnu osobu.

Vaše srećonoše:

Začin: biber

Kamen: tigrovo oko

Drvo: Sandalovina

Životinja: lavica

Cvet: mak

U nastavku pogledajte sledeći znak.

5. SPHINX (od 27. decembra do 25. januara)

Bog dragocenosti i transformacije. Ljude privlači vaša mistična priroda i sposobnost da i najobičnije situacije učinite zanimljivim. Među pripadnicima ovog znaka su i oni koji mogu da proreknu budućnost, a zahvaljujući toj sposobnosti znate i da pomognete prijateljima da reše svoje probleme. Iako volite da rešavate životne zagonetke i povremeno odlutate u drugi svet, veći deo vremena črvsto stojite na zemlji. Prijatelji i porodica vide vas kao prilagodljivu, razboritu, ozbiljnu i osobu koja misli na budućnost.

Vaše srećonoše:

Začin: korijander

Kamen: kvarc

Drvo: badem

Životinja: lav

Cvet: ljiljan

U nastavku pogledajte sledeći znak.

6. SHU (od 26. januara do 24. februara)

Bog sunčeve svetlosti i vetra. Krasi vas i neverovatna kreativnost, a svoj talenat volite da koristite kako biste razveselili prijatelje i porodicu. Ako nešto zamislite, to i ostvarite. Znate da za svaku umetnost treba vremena da se u potpunosti razvije, a kada se odlučite za nešto, ne odustajete od toga imajući na umu da ćete na tom putu nailaziti na prepreke. Prijatelji i porodica vas doživljavaju kao duhovitu, kreativnu, savesnu i osobu sa principima.

Vaše srećonoše:

Začin: melisa

Kamen: mesečev kamen

Drvo: srebrna breza

Životinja: lasta

Cvet: iris

U nastavku pogledajte sledeći znak.

7. IRIS (od 25. februara do 26. marta)

Boginja zaštite. Čast je nešto što vam je najvažnije u životu, a svet gledate na idealistički način. Prijatelji vas vole zbog vaše duhovitosti, samopouzdanja i dobrote. Volite da budete aktivni, često ste i drugima primer da vode aktivniji život. Uvek ste okruženi prijateljima kojima možete da verujete, kao što veruju i oni vama. Prijatelji i porodica vide vas kao časnu, samouverenu i aktivnu osobu.

Vaše srećonoše:

Začin: zmijina trava

Kamen: lapis lazuli

Drvo: javor

Životinja: mačka

Cvet: ruža

U nastavku pogledajte sledeći znak.

8. OZIRIS (od 27. marta do 25. aprila)

Bog plodnosti, obilja, vegetacije i podzemnog sveta. Vi ste rođeni sa zadivljujućim talentom da staro i istrošeno pretvorite u novo i uzbudljivo. Prijatelje i porodicu osvajate svojom sposobnošću da stvarate trendove. Volite priče "pre i posle", bilo da je reč o pomaganju ljudima da pronađu novi stil ili o preuređenju vaše dnevne sobe koju ste pretvorili u divno mesto za druženje. Prijatelji i porodica vide vas kao energičnu, velikodušnu, oštroumnu i znatiželjnu osobu.

Vaše srećonoše:

Začin: bosiljak

Kamen: moss agate

Drvo: cedar

Životinja: skarabej

Cvet: ljubičica

U nastavku pogledajte sledeći znak.

9. AMON (od 26. aprila do 25. maja)

Bog izgradnje, jedan od najvažnijih bogova u drevnom Egiptu. Vi ste odličan i energičan vođa. Druge vodite tako da ih inspirišete i nikada im ne govorite šta da rade. U poslovnom okruženju mnogi žele da budu u vašem timu ili da sarađuju sa vama. Prijatejli i porodica vam često traže savet, a vi ih pažljivo saslušate i uvek im date prave odgovore. Prijatelji i porodica vide vas kao dobrog vođu, kao osobu koja je veoma samouverena i ima jaku volju.

Vaše srećonoše:

Začin: kadulja

Kamen: tirkiz

Drvo: hrast

Životinja: ovan

Cvet: zvončić

U nastavku pogledajte sledeći znak.

10. HATHOR (od 26. maja do 24. juna)

Boginja ljubavi, lepote, muzike i sreće. Vi volite sve u životu, od vaših prijatelja i prorodice do sveta oko sebe. Drugima pokazujete kako da pronađu bogatstvo u jednostavnim stvarima. Radujete se tuđim uspesima bilo na poslu, ljubavi ili drugim životnim poljima. Zbog vaše sposobnosti da uživate u malim stvarima, dobre stvari vas uvek snađu. Prijatelji i porodica vas vide kao ekstrovertnu, šarmantnu, entizijastičnu i romantičnu osobu.

Vaše srećonoše:

Začin: komorač

Kamen: jaspis

Drvo: brest

Životinja: krava

Cvet: jaglac

U nastavku pogledajte sledeći znak.

11. FENIKS (od 25. juna do 24.jula)

Bog ponovnog rođenja i vaskrsnuća. Imate sposobnosti da stvorite velike mogućnosti. Izuzetno ste optimistični po pitanju uspeha. Podstičete prijatelje i porodicu da stalno idu napred. Preuzimate rizike, ali pritom kalkulišete. Volite da neko vreme provodite sami, ali znate da je vreme provedeno sa voljenom osobom ono što životu daje smisao. Prijatelji i porodica vas vide kao otpornu, odlučnu, fleksibilnu i inspirativnu osobu.

Vaše srećonoše:

Začin: muškatni oraščić

Kamen: jantar

Drvo: jelša

Životinja: ptica

Cvet: narcis

U nastavku pogledajte sledeći znak.

12. ANUBIS (od 25. jula do 28. avgusta)

Bog mrtvih i vladar podzemlja. Vaša porodica i prijatelji vas izuzetno poštuju, naročito zbog vaše osobine da svoje reči uvek sprovedete u delo. Krasi vas sposobnost da uvek završite ono što ste započeli. Uvek se uzdate u vaše instinkte i intuiciju. Kada vam se čini da se stvari oko vas ruše vi uspete da ih održite na okupu. Prijatelji i porodica vas vide kao simpatičnu, osećajnu, snažnu i duhovitu osobu.

Vaše srećonoše:

Začin: vrisak

Kamen: obsidian

Drvo: tisa

Životinja: šakal

Cvet: naprstak

(Telegraf.rs/dnevnik.hr)