TRUJU NAS AVIONIMA: Top 5 najluđih teorija zavere (4. deo) (VIDEO)

Takozvani "kemtrejls" predstavljaju ključni element teorije zavere, koja tvrdi da je kondenzovana para koja ostaje kao trag iza aviona zapravo opasni koktel hemikalija i bioloških agensa koji imaju za cilj kontrolu populacije, vremena ili vođenje biološkog rata

Sigurno ste primetili bele tragove koji ostaju iza aviona koji cepaju nebo iznad naših glava, ali malo ljudi zna šta zapravo oni predstavljaju, kako nastaju i zašto uopšte i postoje.

Tu prazninu popunjavaju teoretičari zavere - to nije kondenzovana voda koju neizbežno emituju motori aviona. Ne, to je koktel hemikalija i bioloških agensa kojima se namerno prska svetsko stanovništvo da bi se kontrolisala populacija, vreme i vodio biološki rat, u zavisnosti od toga u koju teoriju zavere verujete.

Popularno nazvani "kemtrejls" (hemijski tragovi), oni su izazvali na desetine hiljada tužbi i žalbi od strane zabrinutog građanstva u Americi i Kanadi, ali su obe države demantovale da rade nešto loše.

Brojna istraživanja su izvršena od strane naučne zajednice, i nijedna nikada nije našla nikakav dokaz koji potvrđuje pisanja teoritičara zavere, već potvrđuju zvanične tvrdnje da je to kondenzovana para.

Međutim, ova teorija opstaje, a njeni sledbenici postoje i kod nas. To je možda najluđa stvar u ovoj teoriji - ovo je zavera u kojoj učestvuju sve države, čak i ljuti protivnici Amerike, i svi o tome ćute. 

- Ako pokušate da oborite ovu teoriju, oni vam jednostavno kažu "i vi ste deo zavere", tako da ne treba ni pokušavati - kaže naučnik Nase Patrik Minisu u intervjuu za "USA Today".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)