OTKRIVEN ZABORAVLJENI TEKST VINSTONA ČERČILA: Slavni državnik imao dokaze da vanzemaljci postoje?

Čerčil je jednom rekao da je Velsov "Vremeplov" jedna od knjiga koju bi poneo u čistilište. Osim toga, bio je i prvi premijer koji je angažovao savetnika za znanost: to je bio Frederik Lindeman, fizičar, koji je jednom za svog poslodavca rekao da je "naučnik koji je promašio poziv"

"Nisam preterano impresioniran uspehom koji kao civilizacija ostvarujemo, pa sam spreman da mislim da mi nismo jedina tačka u ovom ogromnom svemiru na kojoj se nalaze živi stvorovi koji misle, ili da smo najviši nivo mentalnog i fizičkog razvoja koja se ikad pojavila u neizmernom prostoru i vremenu" - tako je pisao Vinston Čerčil u svom eseju "Jesmo li sami u svemiru", koji je tek nedavno otkriven u njegovu muzeju u Fultonu.

ONI SU NAJPOZNATIJI MASONI: Ima ih čak 2 miliona, a među njima su i OVI SRBI!

VINSTON ČERČIL BIO SRBIN PLAVE KRVI? Evo koji srpski kralj mu je bio otac i kako mu se osvetio!

Nije reč o nepoznatom delu, već o rukopisu na koji se zaboravilo vremenom, i sada je ponovo izašao u javnost. On baca novo svetlo na ovog velikog državnika.

Pisan 16. oktobra 1939. godine, mesec i po nakon što je Velika Britanija objavila rat Nemačkoj, dakle baš u vreme kada je počeo Drugi svetski rat, Čerčil se bavio teorijama i dokazima o postojanju vanzemaljskog života.

Tekst dodatno potvrđuje koliko je Čerčil bio zainteresovan za nauku i njezino popularizovanje. Bio je i prijatelj sa H. G. Velsom, autorom knjige "Rat svetova", čijom je radijskom adaptacijom Orson Velsizazvao paniku u SAD-u.

 

Čerčil je jednom rekao da je Velsov "Vremeplov" jedna od knjiga koju bi poneo u čistilište. Osim toga, bio je i prvi premijer koji je angažovao savetnika za znanost: to je bio Frederik Lindeman, fizičar, koji je jednom za svog poslodavca rekao da je "naučnik koji je promašio poziv".

Mario Livio, astrofizičar koji je u časopisu Nature objavio tekst o eseju, ne skriva pohvale:

- Razmišlja kao naučnik. Prvo je definisao šta je život, zatim detaljizovao preduslove za postojanje života, a potom razvijao tezu o postojanju života u drugim sunčanim sistemima. Sve je vrlo dobro promislio i, iako nije imao sve znanje pri ruci, razmišlja logikom naučnika - zaključio je Livio.

(Telegraf.rs / Jutarnji.hr)