Na ovoj Putinovoj planini je skriveno blago: Odavde svake godine Rusima kaplje 115 MILIONA EVRA (FOTO)

Veruje se da je u ovom rudniku od vremena Sovjetskog Saveza do danas iskopano 85.000 kilograma platine

Vladimir Putin ima sopstveni gigantski rudnik blaga, koji mu omogućava trgovinu i neograničen pristup najvrednijim plemenitim metalima.

Totalna ludnica: Nova Nokija 3310 sa Putinovim likom napravljena je od ZLATA (FOTO)

Veruje se da je gospodin Putin težak oko 172 milijarde evra, a Dejli mejl je istraživao gde je glavni izvor koji prvom čoveku Rusije obezbeđuje takav stil života.

Ruski lider je veliki zaljubljenik u sjajne i svetlucave predmete, a na misterioznom Kondjor masivu u istočnom Sibiru se nalazi mesto odakle se on snabdeva impresivnim metalima. Upravo u ovom velikom rudniku, vade se platina i zlato.

Rusija je godinama u samom svetskom vrhu po eksploataciji mineralnih sirovina, a prošle godine otkrili su revolucionarni način da direktno iz uglja izvlače zlato.

Ali ovaj osam kilometara širok rudni basen u Kondjor masivu krije nešto mnogo vrednije od zlata - platinu. Veruje se da je u ovom rudniku od vremena Sovjetskog Saveza do danas iskopano 85.000 kilograma platine. Na godišnjem nivou se, prema procenama, iz ovog rudnika iskopava platina u vrednosti od 115 miliona evra.

NASA je napravila jedinstvenu fotografiju Putinovog rudnika blaga.

Inače, veruje se da je čuveni ručni sat ruskog lidera napravljen upravo od metala iz ovog rudnika. Sat je star 64 godine i napravljen je od belog zlata, stakla od safirnog kristala i krokodilske kože.

(Telegraf.rs)