Ovaj japanski dvorac možete posetiti ako pobedite u nagradnoj igri: Posluga će vam ispunajvati sve želje, a čuvaće vas nindže (FOTO)

Pobednici nagradne igre u dvorac će ući sredinom maja. Obućiće kimona, dobiti poslugu, a nindže će služiti kao njihova "lična garda"

Jedan japanski grad dosetio se kako da privuče turiste u slabo posećeni dvorac, a ideja je i više nego dobra. Ukoliko imate sreće možete provesti noć u sjajnom japanskom dvorcu u kojem ćete na raspolaganju imati poslugu, a oko vas će šetati, ni manje ni više nego, nindže.

Francuski zamak godišnje poseti više stranih turista nego celu Srbiju (FOTO)

Gradske vlasti Nagasakija, u saradnji sa agencijom za iznajmljivanje nekretnina, raspisale su nagradnu igru u kojoj je glavna i jedina nagrada noćenje za dve osobe u dvorcu Hirado. Ideja koja se krije iza svega jeste želja vlasti da dvorac "otvore" javnosti i da ljudi počnu sve više da ga posećuju.

Hirado je sagrađen 1599. godine na maloj planini. U njemu je nekada boravio klan Matsura i to u vreme kad su zemljom vladali šoguni (nosioci vojne vlasti u Japanu). Stoga je dvorac još prepun starih originalnih mačeva, oklopa, ali i nadgrobnih spomenika u okolini.

U to vreme prisutne su u životu bile i nindže, zadužene za špijuniranje, sabotiranje, ubijanje i druge nečasne radnje, prenosi punkufer.dnevnik.hr.

Pobednici nagradne igre u dvorac će ući sredinom maja. Obućiće kimona, dobiti poslugu, a nindže će služiti kao njihova "lična garda".

Možda ne bi bilo loše nešto slično organizirati na srpskim dvorovima. Pa da bar na trenutak vidimo kako je to živelo naše plemstvo.

(Telegraf.rs)