Dečak (16) se oženio bakom (71): Pretili da će da se ubiju ako ih spreče da budu ludo zaljubljeni (FOTO) (VIDEO)

"Mi smo toliko zaljubljeni i toliko se volimo da ne želimo da živimo ako ne možemo da živimo zajedno"

Tinejdžer Selamat Rijajadi sa svojih 16 godina oženio je 71-ogodišnju Rohaju, dvostruku udovicu, i to uprkos žestokom protivljenju indonežanske zajednice.

Htela je da bude NAJDEBLJA ŽENA na svetu, imala je 300 kg, rešila je da smrša i danas izgleda OVAKO (FOTO) (VIDEO)

Ovaj čudan par pretio je da će izvršiti samoubistvo ukoliko im njihove porodice ne dozvole venčanje. Oni su se naposletku venčali u svom domu u selu Karangendah na Južnoj Sumatri.

- Mi smo toliko zaljubljeni i toliko se volimo da ne želimo da živimo ako ne možemo da živimo zajedno. A ako jedno od nas umre, umreće i ono drugo - rekao je Selamat i objasnio da su morali da traže specijalnu dozvolu od vlasnika mesta gde su se večali, zbog toga što je Rohaja već dva puta bila venčana.

Problem je dodatno predstavljala činjenica da dečak ima 16 godina, a zakonski minimum iznad kojeg dečaci u Indoneziji mogu da se venčavaju je 19 godina, ali prema rupi u zakonu moguće je da "religijski autoriteti" dozvole izuzetak, što se ovde i desilo.

Vremešna Rohaja i njen mlađani suprug Selamat, oboje muslimanske veroispovesti, su tako ušli u brak koji priznaje zajednica ali ne i država. Budući da islam ne poznaje vremenske odrednice za venčanje, potreban je bio samo pristanak roditelja u slučaju maloletnika.

Iako je tamošnja zajednica burno reagovala na ovaj slučaj, veruje se da brak nije motivisan ekonomskim razlozima niti sa željom da bilo ko koga iskoristi, kao i da je uprkos neiskustvu mladoženj on ipak svestan u kakvu zajednicu i sa kim ulazi, piše Dejli mejl.

(Telegraf.rs)