IDEMO NA MARS! Popunite prijavu za odlazak na Crvenu planetu (VIDEO)

"Mars One" organizacija traži astronaute dobrovoljce koji bi nakon višegodišnje obuke, 2023. godine, u timovima otputovali na Mars. Svi kandidati moraju biti punoletni, a proces izbora počeće u prvoj polovini 2013. godine

Neprofitna organizacija "Mars One" iz Holandije nudi vam životnu priliku! Naime, ova organizacija želi da 2023. godine napravi ljudsko naselje na Marsu  i za to su joj potrebni astronauti - dobrovoljci. Za misiju se može prijaviti bilo koji avanturista, nikakva ograničenja ne postoje.

"Mars One" objavio je obrazac za prijavu koju svi zainteresovani treba da ispune i koju možete pogledati ovde. Među vrlinama koje ova neprofitna organizacija traži su duboki osećaj za smisao, volja za izgradnjom i očuvanjem zdravih ljudskih odnosa, duhovnost i sposobnost verovanja drugima. Takođe, kandidati moraju biti otporni, prilagodljivi, znatiželjni, kreativni i snalažljivi.

Svi kandidati moraju biti punoletni, a proces izbora počeće u prvoj polovini 2013. godine. Izabrani kandidati biće podeljeni u šest timova od po četiri člana, a put je planiran u maju 2022. godine.

- Svi stanovnici Zemlje moći će da glasaju koja grupa će prva sleteti na Mars. Preostali timovi stigli bi na planetu u naredne dve godine - navodi se u saopštenju organizacije.

(I. D. / Dnevnik. hr)