ŽIVOT IZ CRTAĆA: Miki i Mini Maus bili u braku u stvarnom životu (VIDEO)

Glumac koji je 30 godina pozajmljivao glas Mikiju Mausu je u stvarnosti, daleko od televizijskih kamera i filmskog platna, bio oženjen glumicom koja pozamljuje glas Mini

Glumac Vejn Alvin, koji je 30 godina pozajmljivao glas crtanom liku Mikiju Mausu, bio je 20 godina u braku sa glumicom Rusi Tejlor, koja je pozajmila glas Mini Maus.

Čuveni glumac je glas Mikiju počeo da pozajmljuje 1977. godine. Njegov "falset" mogli smo da čujemo 1983. godine u filmu "Mikijeva božićna pesma", kao i u brojnim Diznijevim tematskim zabavnim parkovima širom sveta. Godine 1986. osvojio je nagradu Emi za obradu zvuka u NBC serijalu "Neverovatne priče".

- Miki je prava zvezda. Jednostavno, morate voleti tog momka dok ga imate, jer znate da neće biti vaš zauvek - rekao je tada Alvin.

Vejn Alvin je preminuo 2009. godine. Počasni direktor komapnije "Volt Dizni" Roj Dizni tada je rekao da on nije Mikiju dao samo glas, nego i srce i dušu:

- Uradio je neverovatan posao uvođenjem emocija i humora i apelovanjem na karakter, a sve to nastavljajući tradiciju koju je započeo moj ujak Volt, a kasnije i čarobnjak zvučnih efekata Džimi Mekdonald.

Rusi Tejlor je američka glumica koja daje glasove, a Mini Maus glumi od 1986. godine, što je najduža ovakva uloga ikada. Takođe, ona trenutno pozajmljuje glasove i nekim likovima u seriji "Simpsonovi".

Osim Rusi Tejlor, iza Vejna Alvina ostalo je petoro dece - Erin, Alison, Piter, Kristofr i Džošua.

(M. S. / Izvor: DailyMail.co.uk)