Top 9 aerodroma zbog kojih nikada više nećete leteti (FOTO)

Volite da putujete? Omiljeno prevozno sredstvo vam je avion? Pogledajte piste raštrkane širom sveta koje će vas ostaviti bez daha i naterati da dva puta razmislite pre nego što odlučite da poletite sa neke od njih

Milioni putnika godišnje biraju najudobniji i najbrži vid prevoza − avion. Bilo da spadate u one koji se "nebu pod oblake" vinu sa zadovoljstvom ili vam svaki ulazak u avion predstavlja traumu, nećete ostati ravnodušni pred ovim krajnje zastašujućim pistama.

Iako se najviše putnika koji se voze avionom plaši samog leta, statistike govore da se čak 60 odsto nesreća dogodi pri poletanju i sletanju. I dok se po većini aerodromskih pista "kotrljate" i po nekoliko desetina minuta, postoje i one na kojima piloti moraju da reaguju u samo nekoliko minuta. Predstavljamo vam najopasnije aerodrome sveta.

1. Aerodrom Gibraltar

Pista ovog aerodroma dugačka je samo 545 metara, a smeštena nasred planinskog venca. A ako vam ni to nije dovoljno strašno, onda će vas podatak da je uzletište nagnuto 18,5 stepeni i da pred kraj postoji strmi pad sigurno naterati da dobro razmislite pre nego što odlučite da sletite na ovaj aerodrom.

(M. Radović)