Top 10 varvarskih običaja u 21. veku (FOTO)

Kanibalizam, sakaćenje i čedomorstvo, običaji koji bi trebalo da pripadaju prošlosti, zadržli su se do danas čak i u razvijenim svetskim zemljama

Kada pomislimo na varvarske običaje obično ih vezujemo za neka davno prošla, drevna vremena. Međutim, ako ste pomislili da smo toliko evoluirali i paganske običaje ostavili u dalekoj prošlosti, možda se iznenadite činjenicom da neka plemena i dalje jedu ljudsko meso, dok u mnogim velikim islamskim zemljama ženama i dalje sakate genitalije na najsuroviji način.

To, naravno, nije sve. Nakon što pročitate ovaj tekst, shvatićete da čovek i nije otišao mnogo daleko od svojih primitivnih predaka.

Pogledajte deset običaja koji su se zadržali do danas.

10. Lov na veštice

Krvave proslave organizuju se u Španiji oko velikih praznika i uključuju stanovništvo čitavih gradova koeje se okuplja kako bi brutalno mučilo i ubijalo stoku. Svi surovi delovi srednjevekovnih običaja zadržali su se, a seljaci misle da ništa nije tako dobro kao bacanje koze sa vrha zvonika ili prekrivanje bika vrelim voskom, i gađanje istog noževima i kopljima dok on trči ulicama i polako umire. Onaj ko ubije bika stiče "čast" da dobije njegove uši, rep i testise koje probada na koplje, nakon čega ima dozvolu da pojede testise.

U Španiji se organizuje deset do dvadeset krvavih praznika u toku godine, a slični se organizuju i u Portugalu, Meksiku i Brazilu.

(M. R.)