VREMEPLOV: Zakoračite na ulice starog, hipi Njujorka (FOTO)

Grad koji sada poznajemo kao epicentar svih svetskih dešavanja, i pre pola veka bio je stecište hipika, moderna umetnost i savremena arhitektura bili su u povoju, a kriza je zahvatila veliki deo društva

Bleštave reklame, gužve, žuti taksiji, Empajer stejt bilding: asocijacija je samo jedna - Njujork! Grad koji nikad ne spava, grad mogućnosti, metropola u koju hrle milioni u želji za boljim životom.

Danas, kad pomislite na Veliku jabuku, jedna od asocijacija su neboderi i reke ljudi koji se tiskaju širokim avenijama i bulevarima žureći ka svojim odredištima.

Slavna Odri Hepbern prošetala je ulicama Njujorka davne 1961. u filmskom klasiku "Doručak kod Tifanija", a scena u kojoj ona stoji ispred izloga čuvenog "Tifanija" obeležila je kinematografiju ovog vremena. "The Panic In The Needle Park" mu je dao onaj dekadentni pečat po kome će zauvek ostati poznat.

Pogledajte galeriju fotografija Njujorka 60-ih godina prošlog veka, na trenutak "zastanite" pored čuvene Odri i udahnite delić atmosfere grada na čijim ulicama se stvarala moderna istorija Amerike.

Pogledajte foto-galeriju:

(M. R.)