OTKRIĆE VEKA: Hitler gradio džinovski solarni top u svemiru za satiranje neprijatelja (VIDEO)

Oružje je zapravo trebalo da bude ogromno ogledalo u kome bi se koncentrisala sunčeva svetlost, koja bi se potom ispaljivala na ciljeve na Zemlji. Nacisti su, navodno, takođe planirali i svemirsku stanicu u okviru celog postrojenja

Premda zvuči kao nešto što bi palo na pamet negativcu iz filmova o Džejmsu Bondu, pred vama se nalazi dokumentovana činjenica: nacisti su planirali da naprave "svemirski top" koji bi se napajao energijom Sunca.

Trebalo je to zapravo da bude divovsko ogledalo pomoću koga bi se svetlost Sunca koncentrisala i usmeravala na ciljeve na Zemlji: nešto slično lupi koju deca koriste da zapale vatru.

Davno zaboravljeni članak iz časopisa "Lajf" iz 1945. godine pisao je da su "tehnički stručnjaci američke vojske otkrili zapanjujući činjenicu koja govori o tome da su nemački naučnici imali ozbiljne planove za izgradnju solarnog topa".

Džinovsko orbitalno ogledalo bi "fokusiralo sunčane zrake u jednu tačku na Zemlji, time stvarajući vatreni stub kojim se Vermaht nadao da će moći da spali neprijateljski grad ili da 'prokuva' deo okeana".

(M. B. / Izvor: News.com.au)