Devojka odlučila da rodi ajkulu! (FOTO)

Japanka Ai Hasegava došla je na jednu izuzetno kontroverznu ideju: da problem prenaseljenosti i gladi u svetu reši tako što će žene rađati ugrožene životinje koje će posle toga jesti

Sa populacijom koja se rapidno bliži brojci od devet milijardi ljudi i hranom koja ubrzano postaje problem, ljudska vrsta mora da pronađe rešenje za svoje golo preživljavanje. Japanska dizajnerka Ai Hasegava došla je tako do izuzetno kontroverzne ideje: žene treba da zatrudne sa raznim životinjskim vrstama da bi ih na koncu pojele.

Ova 33-godišnjakinja kaže da roditi ljudsku bebu nije toliko jednostavno kao što se čini, zbog situacije u kojoj se svet, kao što smo rekli, nalazi, ali da rađanje ugroženih vrsta može rešiti veliki broj tih problema.

- Genetski smo predodređeni da odgajamo decu da bismo preneli naše gene narednoj generaciji, ali živimo u svetu u kome borba za njihovo podizanje u normalnim uslovima postaje sve teža i teža - veli ona.

Nakon rođenja ajkula će biti vraćena u more odnosno okean na neko vreme, kako bi bila ukusna kao u japanskoj tradicionalnoj kuhinji. O problemu emotivnog povezivanja sa svojim "detetom" ne kaže ništa, a nama to deluje kao ključno pitanje.

Kako se vama čini ova ideja? Mi se nadamo da nikada neće zaživeti.

(Telegraf.rs)