Padobran se loše otvorio, odbijala se od zidova! (VIDEO)

Austrijanka je pri brzini od gotovo 100 kilometara na sat nekoliko puta udarila u zidove zgrade zbog kvara na opremi. Na kraju je sletela na balkon apartmana na desetom spratu

Austrijanka Marija Štajnmer (22) preživela je skok sa 160 metara iako joj se padobran prilikom skoka loše otvorio i tokom pada je više puta udarala u zidove hotela. Štajnmerova se bavi ekstremnim sportom, takozvanim Bejs (BASE) džampom, a skakala je u Španiji, sa jednog hotela.

Štajnmerova je pri brzini od gotovo 100 kilometara na sat nekoliko puta udarila u zidove zgrade zbog kvara na opremi. Na kraju je sletela na balkon apartmana na desetom spratu.

Koliko je sreće u nesreći imala, pokazuju njene povrede - slomila je samo nos  i zadobila nekoliko posekotina i modrica.

Austrijanka je jedina žena koja je učestvovala na svetskom prvenstvu u ekstremnim bejs skokovima. Inače,  bejs (BASE) jeste akronim sastavljen od početnih slova imenica na engleskom jeziku B- buildings (zgrade), A- antennas (antene), S- spans (mostovi), E- earth (litice).

To su četiri osnovna tipa objekata sa kojih bejs džamperi skaču uz pomoć padobrana.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)