Inke drogirale decu i ostavljale ih da se smrznu (VIDEO)

Novo otkriće arheologa, mumija Inka koja je pronađena 1999. u Argentini dokazuje da su deca bila podvrgnuta ritualima u kojima su bila opijena alkoholom i kokainom, nakon čega su ostavljena da umru

Arheolozi koji su proučavali 500 godina stare mumije Inka došli su do zaključka da su mumificirana deca pronađena 1999. u Argentini bila drogirana kokainom i pijana od piva i ostavljena da se smrznu.

Stručnjaci su analizom kose troje dece pronađene u kamenim grobnicama u argentinskim Andima utvrdili da su deca iz naroda Inka bila opijena alkoholom i listovima koke pre nego što su ostavljena da umru na Andima.

Najstarija od troje je 13-godišnja decojčica poznata kao Ledena devica koja je pronađena sa nogama u "turskom sedu", glave nagnute napred i sa rukama u krilu. Na glavi je imala ukras a između zuba i u ustima pronađeni su listovi koke.

Stručnjaci su verovali da su deca bila žrtvovama na ceremoniji kapakoka, ritualu koji se sprovodio sa ciljem zastrašivanja i kontrolisanja carstva koje se brzo širilo, piše "Dejli mejl".

(Telegraf.rs / Tanjug)