MLADA MILIONERKA: Tinejdžerka (17) zaradila 250 miliona dolara

Mlada devojka je posle odbijanja roditelja da joj priušte kola, došla na ideju da prodaje ručno izrađen nakit. Posao je krenuo odlično i sada se preko njenog sajta reklamira 50.000 dizajnera

Amerikanka Isabela "Bela" Vims je htela da za 16. rođendan dobije polovni automobil, ali roditelji to nisu želeli i rekli su joj da mora sama da zaradi novac. Odlučila je da osnuje kompaniju koja prodaje nakit nepoznatih dizajnera i za tri godine je zaradila 250 miliona dolara.

Svoju želju za automobilom je izrazila sa 14 godina, a njeni roditelji Krisi i Voren su joj savetovali da pokrene mali biznis i da tako zaradi novac. Počela je da istražuje i zamolila je roditelje da joj daju 350 dolara koje je zaradila kao bebisiterka, a oni su joj dodali još toliko. Novcem je kupila materijal i napravila medaljone koje je prodavala prijateljima i poznanicima. Posao je počeo da se širi i na kraju je otvorila štand u lokalnom tržnom centru.

Palo joj je na pamet da reklamira ručno napravljen nakit na stranici svojeg prijatelja, a prodavala ga je i gde god je stigla.

Od 2010.godine, kad je kompanija nastala, do 2012. zaradila je 24 miliona dolara. Do kraja ove godine očekuje se da će taj profit porasti do neverovatnih 250 miliona dolara.

(Telegraf.rs / Izvor:forbes.com)