Ko je ubio Brusa Lija, najveću legendu kung-fua? (FOTO) (VIDEO)

Od kineskih trijada, kojima nije hteo da plaća reket, preko monaha Šaolina, čije je tajne otkrivao u svojim delima, do japanskih nindži kojima je smetalo što jedan Kinez tuče Japance u filmovima. A istina je...

Rodio se na današnji dan, 27. novembra 1940. godine, u San Francisku. U svojim se filmovima bez milosti borio protiv zlikovaca i nepravde, a na pištolj, nož i štanglu je išao goloruk, samo sa stegnutom pesnicom. Zainteresovao je milione ljudi na svim meridijanima za borilačke veštine, kao niko ni pre ni posle njega, i time promenio svet na svoj način.

Brus Li je umro pre 40 godina, ali je i dalje živ jer je legenda o njemu sačuvana u srcima miliona koji su ga obožavali.

Mnogo je toga napisano o njegovom životu i gotovo sve se zna, a njegovi obožavaoci su često mitske heroje koje je glumio izjednačavali sa onim što je bio u stvarnom životu. Ipak, čini se ponekad da misterija koja okružuje njegovu smrt i bezbroj teorija u vezi s njom na najbolji način svedoče o veličini ovog najpoznatijeg kung-fu borca.

Ko je ubio legendu?

(D. L.)