Od dilera heroina traže da plati 80.000 evra poreza!

- Lična potrošnja droge procenjena je na četiri grama dnevno, što se može odbiti od prodaje - navodi se u rešenju poreske uprave koja je, takođe, odbila i troškove prevoza heroina iz Belgije, odakle se diler snabdevao

Francuske vlasti traže od jednog narko-dilera da plati porez od 80.000 evra, koji je izračunat na osnovu procene prihoda od prodaje droge.

Diler, čije ime nije navedeno i koji se trenutno nalazi u zatvoru u istočnofrancuskom gradu Nansiju, dobio je rešenje za porez na prihod od prodaje heroina u vreme od 2008. do 2011. godine.

- Tretiraju ga kao da je mali preduzetnik. Vrlo neobično - rekla je njegov advokat Samira Budiba, i upitala:

- Kako je moguće oporezovati aktivnost koja je potpuno ilegalna? - kazala je Budiba, i dodala da će slučaj podneti francuskom Ustavnom savetu.

Rešenje o naplati poreza koju je zatvorenik dobio sadrži detaljno navedene procene njegovih prihoda i "dozvoljenih" rashoda, objasnila je Budiba za agenciju AFP.

- Lična potrošnja droge procenjena je na četiri grama dnevno, što se može odbiti od prodaje - navodi se u rešenju poreske uprave, koja je, takođe, odbila i troškove prevoza heroina iz Belgije, odakle se diler snabdevao.

Suma od 80.000 evra izračunata je na osnovu cene heroina od 15 evra za gram.

(Telegraf.rs / Tanjug)