JEDITE KOD TESLE: Srpski restoran u Moskvi nazvan po našem naučniku

Restoran, koji se nalazi u prizemlju zgrade jednog biznis centra u Moskvi, ukrašen je Teslinim portretima i fotografijama njegovih eksperimenata

Moskva je dobila još jedan srpski restoran nazvan po našem velikom naučniku Nikoli Tesli, koji su otvorila dva mlađa ruska biznismena, Sergej i Feliks, oduševljena našom hranom i provodom u prestonici Srbije krajem septembra.

Oni su pozvali iskusnog beogradskog ugostitelja Gorana Glavčića (40) da otvori restoran sa svojim timom. Ime Nikola Tesla izabrali su jer ga  skoro svi znaju u Rusiji.

Restoran, koji se nalazi u prizemlju zgrade jednog biznis centra u Moskvi, ukrašen je Teslinim portretima i fotografijama njegovih eksperimenata, pišu Novosti.

- Davna mi je želja da napravim restoran koji će biti poznat u svetu, a to je moguće samo u svetskim metropolama. Znam da se Rusi sa simpatijama odnose prema nama i zato sam i prihvatio ponudu Sergeja i Feliksa da budem sa njima partner i otvorimo restoran o kom će se pričati, ne samo u Moskvi - kaže nam Goran Glavčić.

Goran je sastavio ekipu od 15 srpskih kuvara i konobara koji su pre dolaska u Moskvu, išli dva meseca na učenje ruskog jezika kako bi mogli da komuniciraju sa gostima.

- Svesni smo da nije lako biti u tuđini, odvojen od porodice, ali je lakše zato što je Rusija slovenska prijateljska zemlja - kaže tim srpskih konobara i kuvara.

Goran je shvatio da se Rusima posebno sviđaju naš roštilj, mešano meso, pljeskavice i ćevapi, a rado naručuju i specijalitete napravljene od teletine, piletine i ćuretine. Sarmom su oduševljeni, a sviđaju ima se i musaka i kolenica sa podvarkom.

- Nadam se da ćemo uskoro sve da zalivamo srpskim pićima jer smo u proceduri dobijanja svih potrebnih dozvola - kaže Glavčić.

(Telegraf.rs)