ONI SU NAJPOZNATIJI MASONI: Ima ih čak 2 miliona, a među njima su i OVI SRBI!

Članovi ove organizacije su bili Oskar Vajld, Radjard Kipling, Vojvoda od Velingtona, a pričalo se da je i Džek Trbosek oslobođen jer je bio mason

Foto: Wikipedia/public domain, Shizhao, MesserWoland

Godinama je tajna o masonima bila skrivana. Niko nije želeo javno da kaže ko su bili oni i kako su uticali na društvo. Međutim, izgleda da će identitet skoro dva miliona slobodnih zidara uskoro biti otkriven.

MASONI VLADAJU SRBIJOM: Šokiraće vas za koje sve SRPSKE LIDERE kruže priče da su i članovi NAJJAČE LOŽE NA SVETU! (FOTO)

Naime, sve informacije biće objavljene na internetu, a pored svih podataka o organizaciji, biće reči i o njenom uticaju.

Članovi ove organizacije su bili Oskar Vajld, Radjard Kipling, Vojvoda od Velingtona, a pričalo se da je i Džek Trbosek oslobođen jer je bio mason.

Pored njih, tu su bili i Vinston Čerčil, Mark Tvejn, Edvard VII, Džordž VI, Edvard VIII, istraživači Ernest Šeklton i kapetan Robert Falkon Skot, naučnici Edvard Džener i Aleksandar Fleming.

Najpoznatiji masoni na našem prostoru su bili Vuk Stefanović Karadžić, Petar Petrović Njegoš, Dositej Obradović, kralj Aleksandar I, Kralj Petar I Karađorđević, Stevan Mokranjac, Stevan Sremac, Mihajlo Pupin, Ivo Andrić i mnogi drugi.

Inače, ovu listu će objaviti genealoška kompanija "Ancestry".

Šta mislite, kakav je njihov uticaj bio tokom istorije i kakav je danas? Da li znate koji su najpoznatiji masoni sa Balkana? Odgovor ostavite u komentaru.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)