Zašto u Diznijevim crtaćima svi negativci umiru na isti način? (VIDEO)

To je poznata tehnika prikazivanja smrti bez nasilja...

Ako se prisetite i malo bolje pogledate Diznijeve crtaće uvidećete da svi negativni likovi završavaju na sličan način - dramatičnim padom sa neke ivice ili kule, ostavljajući gledaocima mogućnost da shvate da ih pozitivni likovi nisu eksplicitno ubili.

U Diznijevim crtaćima su skriveni likovi koje ste već negde videli, a mislili ste da vam se samo čini (FOTO) (VIDEO)

Ova tehnika prikazivanja smrti bez nasilja postala je toliko popularna u Diznijevom studiju da je na kraju postala zapaženi, popularni i opšteprihvaćeni način "osvete" negativcima.

Ovde se ubrajaju likovi kao što su Gaston, Skar, Froljo, Kapetan Kuka, kraljica iz Snežane, pa čak i Karnotaurus iz Dinosaurusa.

Kako njihove smrti izgledaju, pogledajte ovde:

Naravno, ovo pravilo nije korišćeno baš u svim crtanim filmovima. Na primer, Šan Ju iz Mulana završava tako što ga oduva topovsko đule.

Međutim, razlog za često korišćenje nenasilne smrti Diznijevih negativaca je vrlo jednostavan. Pored toga što izuzima nasilje, mladim ljudima pomaže da lakše shvate pojam umiranja i smrti zbog čega su svi crtaći prikladni i za porodično gledanje. Jer ako neko u borbi padne ili se oklizne pa tako umre, ne znači da ga je pozitivac eksplicitno ubio, piše "indy100".

Pogledajte kako je umro Skar iz Lion king-a nakon borbe na litici:

A evo kako je završila i zla veštica iz Snežane i sedam patuljaka:

(Telegraf.rs)