Luksuzni hotel od leda koji oduzima dah: Spava se u sobama na minus 5, a vožnje hodnicima su ludačke (FOTO) (VIDEO)

Na konstrukciji hotela je radilo ukupno 36 umetnika iz 17 različitih zemalja iz celog sveta

Svake godine od 1989. se u Švedskoj gradi ledeni hotel u selu unutar Arktičkog kruga. Novi hotel pod nazivom "28th Icehotel" je napravljen i ove godine i izgleda poput ledenog kraljevstva.

Hotel na Krimu proglašen za najbolji na svetu: Luksuz i pogled oduzimaju dah, a jednu noć u raju svako može da plati (FOTO) (VIDEO)

Hotel je otvoren ovog meseca u Laponiji, a gostima nudi prenoćište u sobama i apartmanima izgrađenim u potpunosti od leda. Ceo hotel je ukrašen unikatnim delima lokalnih umetnika.

Ovaj hotel ima i ledeni bar, salu za ceremonije i zaleđeno igralište za decu. Na konstrukciji hotela je radilo ukupno 36 umetnika iz 17 različitih zemalja iz celog sveta, prenosi Dejli Mejl.

Ipak, gostima neće biti hladno u ledenom hotelu, jer im je na raspolaganju mnogo toplih prekrivača i odeće kako svima boravak bio što prijatniji. Svaka prostorija ima jedinstveni izgled, a okolina hotela je zaista neverovatna.

U svakoj sobi se nalaze impresivne skulpture. Hotel se nalazi 200 km severno od Arktičkog kruga, a hotel se pravi svake godine i to onda kada se zaledi reka Torne. "Materijal" je upravo led iz te reke, a za izgradnju hotela je potrebno 1.000 tona leda.

Temperatura u sobama i apartmanima je konstantna i iznosi minus pet Celzijusovih stepeni. Hotel nudi bogat program zimskih aktivnosti, među kojima je i vožnja sankama.

Hoteli napravljeni od leda su postali popularni u proteklih nekoliko godina, a posećuju ih turisti željni jedinstvenog zimskog odmora.

Više fotografija pogledajte OVDE.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)