Dobrodošli u najružniji grad na svetu, nalazi se u srcu Evrope: Baš zbog svoje depresivnosti počeo je da privlači turiste (FOTO) (VIDEO)

Tokom 1990-ih godina, ovo mesto je bilo poznato po visokom procentu nasilja, kriminala i siromaštva

Grad Šarloa u Belgiji je 2008. godine od strane jednih holandskih novina proglašen za najružniji grad na svetu. 

Jedni tvrde da je biblijski događaj, drugi da je znak za nešto strašno: Reka dobila krvavo crvenu boju, niko ne zna šta se dešava (VIDEO)

Tokom 1990-ih godina, ovo mesto je bilo poznato po visokom procentu nasilja, kriminala i siromaštva.

Nikolas Buisart, umetnik i turistički vodič, pomislio je nakon objavljivanja članka da ti ljudi verovatno tako misle jer ne poznaju grad dovoljno dobro.

Međutim, nakon toga, loš publicitet se samo nastavio. Brojni mediji se počeli da pišu da je ovaj grad najdepresivnije mesto u Evropi, a onda je i zvanično proglašen za najružniji grad na svetu.

Nikolas ističe da su ti članci ipak privukli veliki broj turista, koji su lično hteli da se uvere u ono šta mediji pišu o ovom mestu.

Tokom prethodnih 10 godina, Nikolas pokazuje turistima grad, a najviše ih vode na ta najmanje popularna mesta.

Međutim, ovaj grad je nakon brojnih medijiskih natpisa doživeo preporod, kada su gradske vlasti odlučile da ga donekle urede.

Cilj je bio napraviti prijatno mesto za turiste i domaće stanovništvo.

Od grada duhova kako ga njegovi domaćini zovu postao je grad koji je počeo sve više da se razvija i koji će nastaviti u tom pravcu i u narednih 10 godina.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/BBC)