Edi Rama je nosio patike uz odelo na važnim događajima, a sada ima novi, omiljeni modni detalj (FOTO) (VIDEO)

Malo je poznato da je Edi Rama diplomirao na Akademiji umetnosti 1982. godine i da je nakon toga četiri godine proveo u Francuskoj pokušavajući da izgradi karijeru kao umetnik

Premijer Albanije Edi Rama, osim po političkim stavovima, odavno je postao prepoznatljiv i po svom neuobičajenom načinu oblačenja, koji, mora se priznati, nije uvek bio primeren prilici.

Najveću pažnju privukao je u julu prošle godine, kada se na Panelu civilnog društva u okviru Samita Berlinske inicijative u Trstu, pojavio u belim "adidas" patikama i crnom odelu.

>>>Edi Rama ponovo izdominirao stajlingom: Svi su gledali u njegove noge (VIDEO)

Svakako neprimeren stajling poneo je i nešto pre toga, u maju, kada se pojavio na sastanku premijera Zapadnog Balkana u Briselu, koji je organizovala visoka predstavnica EU Federika Mogerni. Da je reč o neformalnom sastanku, Rama je shvatio suviše ozbiljno, pa se pojavio u patikama i pantalonama koje su više ličile na trenerku.

U avgustu je rešio da svoj izlet u modne vode upotpuni neuobičajenim izborom kravate. Na samitu Jadranske povelje održanom u Podgorici, pojavio se u odelu i belim patikama, a odevnu kombinaciju upotpunio je kravatom cvetnog dizajna.

Od tada, izgleda da je albanski premijer rešio da svoj modni bunt svede samo na kravate. Na sastancima u Briselu sada nosi isključivo odela i cipele, ali zato ne odustaje od šarenih kravata.

Ipak, malo je poznato da je Edi Rama diplomirao slikarstvo na Akademiji umetnosti u Tirani 1982. godine i da je nakon toga četiri godine proveo u Francuskoj pokušavajući da izgradi karijeru kao umetnik.

Kao tinejdžer, profesionalno se bavio košarkom, a igrao je za košarkaški klub Dinamo iz Tirane. Takođe, svojevremneo je bio i deo albanske košarkaške reprezentacije.

Svoju naklonost ka umetnosti pokazao je i 2015. godine, prilikom odavanja počasti žrtvama lista Šarli Ebdo, kada je u džepu sakoa, umesto odgovarajuće maramice, nosio bojice u bojama francuske zastave.

Pre nego što je postao premijer Albanije, Rama je bio predsednik Albanske asocijacije gradonačelnika i Ministar kulture. Poznat je po svojim projektima uklanjanja kioska, proširivanja ulica koje je po njegovom ovlašćenju vršeno preko zemljišta u privatnom posedu, kao i uklanjanja nelegalno podignutih objekata sa javnih površina, obala rečice Lana i javnih parkova.

Svetsku slavu Rami su doneli projekti uređenja Tirane među kojima su posebno poznati projekti grada vedrih boja u okviru kojeg je izvršeno bojenje fasada starih zgrada raznobojnim pastelnim vedrim bojama i čišćenje obale rečice Lane koja protiče kroz Tiranu.

Tokom 2004. godine proglašen je za najboljeg gradonačelnika na svetu, a 2005. je uvršten na Tajmovu listu evropskih heroja.

Pogledajte video:

VIDEO: Preminuo osnivač imperije Givenchy

(Telegraf.rs/M.I.)