Naplatili su joj 500 dolara za jabuku koju je besplatno dobila u avionu (FOTO) (VIDEO)

Jabuka je bila zapakovana u plastičnu kesu sa oznakom kompanije Delta, a kako nije bila gladna, Kristal je odlučila da je sačuva za svoj drugi let

Amerikanka Kristal Tadlok potpuno se šokirala kad joj je na aerodromu jedna jabuka, koju je inače besplatno dobila u avionu, naplaćena 500 dolara.

Kristal se vraćala iz Pariza kući, u Denver, ali je u Mineapolisu morala da preseda na drugi let.

>>>U Poštu je stigla pošiljka adresirana na Katar: Carinik je rutinski otvorio paket i shvatio da je unutra 9 antikviteta starih dva veka!

Besplatna jabuka, koju je dobila od osoblja Delta erlajnsa, sa kojim je doputovala iz Pariza do Mineapolisa, postala je noćna mora, prenosi Dejli Mejl.

Jabuka je bila zapakovana u plastičnu kesu sa oznakom kompanije Delta, a kako nije bila gladna, Kristal je odlučila da je sačuva za svoj drugi let.

Ipak, kad je prolazila carinu, njena torba je, po slučajnom uzorku, završila na proveri, a carinik je tada iz torbe izvadio jabuku, još uvek upakovanu u plastičnu kesu sa logom Delte.

- Pitao me je da li je moj put u Francusku bio skup i odgovorila sam mu da jeste. Nisam shvatila zašto me to pita, a onda mi je rekao da će biti još skuplje kada mi naplati dodatnih 500 dolara! - ispričala je Kristal za Fox31.

Upitala je carinika da li može da je pojede na licu mesta ili da je čak i baci, ali službenik to nije dozvolio, već je popunio formular za carinjenje.

Ističe da bi kompanija Delta erlajns trebalo da upozori svoje putnike o posledicama sa kojima se mogu susresti ukoliko zadrže voće koje dobiju na njihovom letu. Kristal je frustrirana postupkom carinika koji ju je tretirao kao najgoreg kriiminalca, a u pitanju je bila samo nesmotrena greška, nastala najpre iz neznanja.

Kako je Kristal istakla za lokalne medije, pravdu će potražiti na sudu.

Kompanija Delta erlajns saopštila je da svoje putnike savetuje da prate granične i protokole carine Sjedinjenih Država.

S druge strane, američka carina i granična patrola ističu da ne komentarišu konkretne inspekcije, ali da svi poljoprivredni proizvodi moraju biti prijavljeni.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)