Čas je auto, čas je robot: Japanski inženjeri napravili pravog pravcatog transformersa (VIDEO)

Jednog trena je funkcionalni automobil, drugog ogroman humanoidni robot

Japanski inženjeri napravili su "stvarnog" transformersa koji može da se preobrazi iz potpuno upotrebljivog automobila u ogromnog humanoidnog robota. Prototip su nazvali "J-deite Ride", a zasluge za njega preuzimaju tri nezavisne robotičke i mašinske kompanije.

Sofija je prvi robot koji je dobio državljanstvo neke zemlje, a sada je održala i govor koji pokazuje da ćemo uskoro svi biti bez posla

Kada je automobil, u transformeru mogu da se voze dva čoveka. Ipak, oni koji se nađu za volanom ne moraju da brinu da će usled munjevite promene zaraditi mučninu i vrtoglavicu. J-deite Ride još uvek ne postiže onu munjevitu transformaciju na koju smo navikli na filmovima. Potrebno mu je oko minute da od automobila postane robot i vrati se u pređašnje stanje.

Kao automobil ovaj prototip dostiže maksimalnu brzinu od 60 kilometara na čas, dok se kao robot kreće na dva načina - ili tako što se "vozi" na točkovima kola (kada mu maksimalna brzina iznosi 30 kilometara na čas), ili tako što hoda čovek. Koraci mu, ipak, zasada nisu jača strana te u 60 minuta uspeva da ih napravi tek oko 100.

Nekada je radio za Google, a sada pravi novu religiju i ROBOTA-BOGA koji će biti pametniji od ljudi (FOTO) (VIDEO)

Njegovi tvorci kažu da u jednom trenu planiraju da ga komercijalizuju i učine dostupnim u tematskim parkovima, prenosi portal Interesantni inženjering.

ROBOTSKO SUMO RVANJE

Pomerajući granice robotike, Japanci su odlučili da spoje dve stvari koje im veoma idu od ruke - nauku i sumo. Tako su napravili novi oblik sporta u kome iz malog ringa dva robota pokušavaju da isteraju jedan drugog. Kako izgleda robotski-sumo, pogledajte u sledećem videu.

(D.D.S./Interesting engineering)