Preslatkoj devojčici se svi dive kada je vide sa njenim krupnim, crnim očima: Iza njih se krije tužna sudbina koja slama srce (FOTO)

Ovaj sindrom je prvenstveno poremećaj očiju, ali takođe može da prouzrokuje karakteristične osobine lica i probleme sa zubima

Kada je ugledaju na ulici, prolaznici se oduševe njenim krupnim očima i često joj daju kompliment, ne znajući da devojčica boluje od retkog poremećaja.

Melani Ramirez (2) ima Aksenfeld-Giderom sindrom, redak genetski poremećaj zbog kog joj zenice zauzimaju gotovo celu površinu oka.

Baka (60) platila kartu za bazen sa parkingom pa je to bukvalno shvatila: Zbunjeni spasioci nisu mogli da veruju svojim očima (FOTO)

Ovaj sindrom je prvenstveno poremećaj očiju, ali takođe može da prouzrokuje karakteristične osobine lica i probleme sa zubima.

- Sindrom joj je dijagnostikovan kada je imala samo nedelju dana, njene zenice se nisu normalno formirale u materici i zauzimaju veći deo oka. Kasnije joj je dijagnostikovan glaukom, koji može potpuno da je oslepi. Ona sada može savršeno da vidim ali ne znamo sigurno šta će biti kasnije - rekla je njena majka Karina za Unilad.

Fotografiju svoje ćerke Karina je šerovala na Tviteru, plašeći se da devojčica kasnije ne postane predmet napada.

- Svaki put kad izađemo napolje i neki prolaznik prokomentariše kako lepe i velike oči ima moja ćerka, ja vodim debatu u glavi da li da pomenem njen defekt ili ne. Odlučim da ne spomenem, nasmejem se i zahvalim. Uvek posle toga imam neki čudan osećaj. Samo se molim da ona zna koliko je prelepa - napisala je na Tviteru Melanina mama.

Zenica neobičnog oblika uzrokuje preteranu osetljivost na svetlost, jer ona baš tu ulazi u oko. To znači da Melani mora da nosi naočare za sunce svaki put kad izlazi napolje.

Melani je već sa pet meseci morala da ide na operaciju, a njena majka brine da će se kad poraste osećati nesigurno zbog izgleda svojih očiju.

Nakon što je šerovala njene fotografije, naišla je na brojne komentare podrške, što je ovoj porodici dodatno ulilo nadu da će sa Melani sve biti u redu.

Nema sumnje da je Melani jedna divna i voljena devojčica!

VIDEO: Ovaj pas vraća bolesnoj deci osmeh na lice

(Telegraf.rs)