Američko ministarstvo odbrane ovako objašnjava šta njihova armija zapravo radi: Snimili crtani film o vojnim zadacima (VIDEO)

Kroz animirani film, objašnjava se šta američka vojska zapravo radi, ali format kao da je snimljen samo za decu

Pentagon je nedavno obnovio svoju zvaničnu veb stranicu Defense.gov sa boljom grafikom i atraktivnim video snimcima crtanih vojnika koji štite američki način života.

- Ova promena je bila zaista neophopdna. Uzimajući u obzir lekcije naučene iz naše uspešne kampanje #KnowYourMil i najboljih praksi iz celog sveta, pravimo neophodne reforme kako bismo što bolje podelili informacije i povezali se s ljudima. Sada imamo savremenu veb stranicu, koja će još bolje upoznati naš narod sa svime što naša vojska radi - navodi se na sajtu.

>>> Ko su elitne jedinice "Tim 6", koje je spomenuo Vučić? Učestvovali su u likvidaciji Bin Ladena, a sada je njihov član uhapšen u Beogradu (FOTO) (VIDEO)

Kroz animirani film, objašnjava se šta američka vojska zapravo radi. Ipak, format crtanog filma i pojednostavljeni jezik kao da su namenjeni samo deci.

Prema ovom kratkom filmu, vojska koristi ljude, tenkove i helikoptere kako bi se "borila i pobeđivala loše momke na kopnu".

Kad je reč o mornarici, "sve je u vodi". Marinci su na njoj, iznad nje i pod vodom, prenosi Biznis Insajder.

Prema video-snimku, mornari čuvaju mora tako da hrana, automobili i mobilni telefoni mogu da stignu u Ameriku, bez bojazni da će ih ukrasti pirati.

(Telegraf.rs)