Raskošna sahrana "Kralja Roma": Celo selo je stalo zbog kolone limuzina i traktora, a u crkvi se čula rege muzika (FOTO) (VIDEO)

Na večni počinak ispratila ga je povorka u kojoj je bilo 12 limuzina, tri kamiona, oko 300 ljudi, a sanduk je vukao traktor ukrašen cvećem

Na stotine ožalošćenih članova porodice i prijatelja je došlo da oda poštu "Kralju Roma" na raskošnoj sahrani u Martoku u Somersetu.

Svuda su se nalazili traktori, konji, ovce i flaše džina, a celo selo je juče stalo dok je kroz centar prolazila šarena povorka u kojoj se nalazilo i nekoliko lumuzina.

Najveće okupljanje Roma u Evropi, tradicija duga 243 godine: Konji se kupaju u reci, a karavani prave kolaps na putevima (FOTO) (VIDEO)

Svi su hteli da odaju poslednju poštu preminulom Ajvoru Hjuzu (46), trgovcu konjima i farmeru, koji je prošlog meseca umro u snu u svojoj kući u Ilčesteru u Somersetu. On je preminuo zbog srčanog udara.

Britanski San piše da su čak i prodavnice tog dana bile zatvorene, a jedan od lokalnih meštana posvedočio je da nikada nije video ništa slično.

Na večni počinak ispratila ga je povorka u kojoj je bilo 12 limuzina, tri kamiona, oko 300 ljudi, a sanduk je vukao traktor ukrašen cvećem.

Ogromni cvetni aranžmani su bili u obliku konja i ovaca, a svi su do mesta sahrane preveženi na traktorskim prikolicama.

Ožalošćeni su na putu i do crkve "Svi sveci" pevali "Aleluja" i "Ti si moje sunce". Potom je objavljeno da su u crkvi pevali hit "Mr Boombastic" od Šegija i jedan rege evergin od Boba Marlija.

Poznati kralj Roma je opisan kao "nežni džin" i istaknuto je da je bio vođa velike porodice putnika.

Pre sahrane njegova braća i sestre su naveli da je on bio njihov Ajvor, kralj porodice i uvek snažan vođa. Dodali su da je voleo životinje i da je uvek imao najbolje konje.

Istakli su da je bio njihov Del Boj, majstor svih zanata, čovek sa velikim smislom za humor i da je uvek bio spreman da pomogne.

Tokom sahrane, ožalošćeni su imali priliku da čuju da je Ajvor voleo svoju porodicu i da mu je majka bila najbolji prijatelj.

Često je razgovarao sa ocem preko telefona, čak i do četiri ili pet puta dnevno, prenosi San.

Ajavor je posedovao između 40 i 50 konja, pse, piliće i ovce. Bio je poznat po svojoj ljubavi prema životinjama.

Čitava njegova porodica je bila šokirana zbog njegove smrti. Svi su veoma bliski, pa ih je ovaj događaj posebno pogodio.

(Telegraf.rs)