Rusija u kalendaru za 2019. godinu otkrila svoje tajno oružje: Ovaj raketni sistem isporučuje "robu" na bilo koje mesto na svetu (FOTO)

Kalendar se razlikuje od običnog po doze "vojničkog " humora

Ministarstvo odbrane Rusije je na svom nalogu na Instagramu objavio šaljivi kalendar za 2019 godinu, koji korisnici mogu da preuzmu u visokoj rezoluciji.

- Sa zadovoljstvom vam predstavljamo originalni kalendar Vojska Rusije za 2019. godinu, koji se može skinuti u visokoj rezoluciji - navodi se u potpisu.

Po strukturi kalendar se ne razlikuje od običnog, to je brošura slikana po mesecima u godini.

Međutim, vojska je u dizajnu dodala "vojnički" humor.

Na januarskoj stranici kalendara prikazan je mobilni raketni sistem sa potpisom “Isporuka robe na bilo koje mesto na svetu “.

Februar prikazuje ruski turbopropelerski strateški bombarder-raketni nosač, najbrži avion na svetu sa turbopropelerskim motorima, Tu 95. Prema klasifikaciji NATO-a ovaj avion se zove “ Medved “, tako da Ministarstvo ističe da “ruski medvedi“ zimi ne padaju u zimski san.

April je u Rusiji vreme kada se ispod snega probijaju visibabe. Međutim, na aprilskoj stranici nije prikazano cveće, već kamuflirani pešadinci sa puškama.

U maju se vojska priprema za jedan od glavnih događaja u ruskoj armiji - “Parade pobede 9. maja“. Na odgovarajućoj stranici prikazana su deca koja marširaju- očigledno kao znak kontinuiteta tradicije koja se prenosi generacijama.

Ruska vojska smatra da kod njih čak i “krokodili pucaju“, pa je na stranici avgusta prikazan helikopter Mi-24.

Ministarstvo odbrane takođe se našalilo u vezi sa izrazom koji se često sreće redovan korisnik PK (personalong kompjutera), na kome je prikazan vojnik sa mitraljezom kalašnjikov (PK).

(Telegraf.rs/Sputnik.rs)