Ravnozemljaši se spremaju da dokažu da je Zemlja ravna ploča: Plove ogromnim kruzerom, a svi se pitaju da li se plaše da će "pasti preko ivice"

Iako ova organizacija nije pružila dodatne informacije o ovom putovanju, možda će pokušati da u posadu broda uključe ljude koji se slažu sa njima, ali to će, prema rečima stručnjaka, biti teško

Grupa ljudi koji veruju da je Zemlja ravna ploča najavila je svoju "najveću, najhrabriju i najbolju avanturu ikada", konvenciju i konferenciju na kruzeru za novinare, planiranu za 2020. godinu. Na njoj će svetu predstaviti "dugo skrivane istine".

Oni žele da i ostatku čovečanstva "otkriju istinu i raskrinkaju pseudonaučne činjenice" tako što će predočiti "dokaze" da je naša planeta nepokretna ravna ploča.

Ravnozemljaši su obećali divno druženje na kruzeru. Na konvenciji će učestvovati i poznati ravnozemljaši kao što su reper B.o.B. i američka rijaliti zvezda Tila Tekila.

Učesnici će moći da uživaju u restoranima, bazenima i veštačkom surfovanju.

- Verujemo da je zemlja statična i ravna, ali nismo rođeni s tim stavovima. Kao i vi, odrasli smo verujući u heliocentričan model svemira. Posle detaljnih eksperimenata, analiza i istraživanja, došli smo do spoznaje da istine naše astronomije nisu ono u što smo verovali - saopštili su ravnozemljaši.

Međutim, postoji jedan problem za one koji žele da ubede ostatak sveta da je Zemlja ravna - navigacioni sistemi kruzera, kao i drugih plovila, oslanjaju se na činjenicu da Zemlja nije ravna ploča i teoretski pobijaju verovaranja u teoriju ravnozemljaša.

Iako postoje različite teorije unutar Ravna zemlja zajednice, osnovno verovanje je da je ona ravna. Oni tvrde da nakon "opsežnog eksperimentisanja, analize i istrađivanja", pristalice veruju da Zemlja nije okrugla.

Uobičajen model koji se nudi za tačnu topografiju Zemlje je da je ona veliki disk, okružena "zidnom barijerom" - Antarktikom.

Ovo su ravnozemljaši odgovorili svima koji su ih upitali da li se "plaše da će pasti preko ivice Zemlje ako kruzer predaleko otplovi".

Iako ova organizacija nije pružila dodatne informacije o ovom putovanju, možda će pokušati da u posadu broda uključe ljude koji se slažu sa njima, ali to će, prema rečima stručnjaka, biti teško.

- Plovim svetom 23 godine i nijednom nisam sreo kapetana koji veruje da je Zemlja ravna - rekao je bivši kapetan broda Henk Keijer.

VIDEO: Ovi poznati veruju da je Zemlja ravna ploča: Da li su u pravu?

(Telegraf.rs)