Devetogodišnji mačak je umiljat i nežan, ali niko ne želi da ga udomi jer ima zdravstveni problem koji sve nervira (VIDEO)

Veruju da bi se njegovo stanje promenilo kada bi ga neko odveo kući i kupio mu lekove

Eliot je devetogodišnji mačak koji zbog hroničnog rinitisa, oboljenja zbog kojeg konstantno kija, ne može pronaći dom.Vlasnici su ga dali na usvajanje zbog problema s alergijama i trenutno se nalazi u Centru za udomljavanje u Saseksu.

Tania Marš, zamenica direktora centra rekla je za Independent da je Eliot umiljata i nežna mačka.

- Glasno kija i svakog jutra moramo čistiti staklo na kućici jer je vrlo često zaprljano od sluzi. Deluje kao da je ozbiljno prehlađen. Divan je dečko, ali njegovo stanje zahteva navikavanje - rekla je Marš.

U centar je stigao 6. marta ove godine, a prvobitno su ga držali u izolaciji.

- Mislili smo da ima mačiji grip, a čim smo ustanovili da nije zarazan prebacili smo ga među opštu populaciju - pojasnila je.

- Tamo je već desetak dana. Ljudi ga požele uzeti sve dok ne saznaju da ima zdravstvenih problema. Brinu se da će lečenje biti skupo i radije uzimaju mačke bez postojećih zdravstvenih problema - pojasnila je.

Ističe da bi se Eliotovo raspoloženje drastično povećalo kada bi pronašao udomitelje.

- On je prelep i prekrasan mačak koji jednostavno želi društvo. Čak vas i grli prednjim šapama. Nivo stresa koji ima zbog zdravstvenih problema mnogo utiče na njegovo raspoloženje. Sigurna sam da bi bio bolje kada bi izašao napolje i udahnuo malo svežeg vazduha - rekla je.

Naglasila je da postoji lek za njegov zdravstveni problem, međutim u centru trenutno nisu u mogućnosti da ga priušte.

- Ne dajemo mu nikakve lekove. Kada bi ga neko odveo kući i kupio mu lekove, verujem da bi se njegovo zdravstveno stanje popravilo. On mora biti u pravom ambijentu - sigurna je Marš.

(Telegraf.rs)