Istina nije lepa: Devojka raskrinkala Instagram i pokazala kako izgledaju fotografije pre obrade

Koliko ljudi na popularnoj društvenoj mreži lažu i koliko se realnost razlikuje od idiličnih objava? Jedna devojka je odlučila da obelodani sve i to je uradila na fantastičan način

Printscreen: Instagram/the_truth_is_not_pretty

Danas je jedna od glavnih preokupacija mladih postao Instagram. Svi žele da imaju fenomenalne fotografije i lepo uređen profil koji deluje osmišljeno i originalno.

U toj želji mnogi posežu za aplikacijama za uređivanje fotografija, pa original često ni ne liči na finalni proizvod.

Sada je dvadesetšestogodišnja Kim Brit odlučila da pokaže kako izgledaju fotografije influensera pre nego što ih obrade u jednom ili više programa.

Ona na svom profilu na Instagramu objavljuje fotografije na kojima se vidi i originalna i finalna verzija, a svaku objavu prati adekvatan opis.

Na jednoj od fotografija možemo je videti sa štenetom u idiličnom zelenilu, dok se pored vidi kako čisti za njim jer još nije naučio gde treba da obavlja nuždu.

Na drugoj je sa cvetom u ustima, u obrađenoj i neobrađenoj verziji, a uz tu fotografiju sledi i zanimljiv komentar.

- Ne znam zašto je svaka druga devojka postavljala na Instagram fotografiju sa cvetom u ustima. Ja sam se osećala prilično glupo sa njim, a nije bio ni ukusan koliko sam očekivala – piše u okviru njene objave.

U većini objava ona prikazuje kako zapravo izgleda njen dan i kako on može biti potpuno drugačije predstavljen na društvenim mrežama.

Putovanje nije tako idilično kao što ga influenseri predstavljaju, a osim šminke, za lepo i čisto lice na fotografiji potrebno je i posebno umeće u programu za obradu.

U nastavku pogledajte kolika razlika je u pitanju.

(V. T.)