Pas na odmoru upoznao foku, odmah su postali prijatelji: Njihov slatki razgovor ostavlja bez reči

Ima nešto magično u druženju sa nepoznatim ljudima dok smo na odmoru, a to često dovodi do dugotrajnih prijateljstava. Međutim, to se ne odnosi samo na ljude

Jazavičar po imenu Stenli nedavno je otišao na odmor sa svojom gazdaricom u Kornvol u Engleskoj, gde se nalazi utočište za foke. Tamo je upoznao novog prijatelja.

Nakon što su ušli u deo za posetioce, Stenlijevu pažnju je gotovo odmah privuklo mladunče foke, po imenu Ajla, koja je stalni stanovnik utočišta. Ona je bila jako uzbuđena što ga vidi.

Prišla je blizu stakla i iz radoznalosti neprestano plivala uz njega gledajući jazavičara pravo u oči, a onda je počela da pokazuje znake prijateljstva. Njih dvoje su proveli gotovo 20 minuta komunicirajući jedno sa drugim. Tako su nastale ove fotografije.

Vlasnica jazavičara, Melani Talbot, kaže da je izgledalo kao da su momentalno postali prijatelji. Način na koji su životinje dizale njuške izgledalo je kao da šapuću jedno drugom, prenosi Bored Panda.

Inače, "The Sea Life Trust Cornish Seal Sanctuary" je dobrotvorna organizacija koja spasava i pruža brigu bolesnim i povređenim fokama, kao i drugim morskim životinjama. Ukoliko je to moguće, nakon oporavka puštaju životinje, a ako ne, one dobijaju stalni smeštaj u utočištu. Ajla je jedna od mnogih životinja koje su spasene i koje su ovde našle svoj dom.

Video: Dilema jutra: Da li je ovo preslatka foka ili štene?

(T.T.)