Kao u crtaću: Dok zoo-vrt ne radi, pingvini obilaze druge životinje

U čikaškom Šed akvarijumu, zatvorenom zog korona virusa, pingvini se ponašaju kao posetioci

Foto: Twitter prinstcreen/Shedd Aquarium

Pingvini u Šed akvarijumu u Čikagu obično su oni koje posetioci gledaju, pošto su jedna od najomiljenijih atrakcija. Ali u nedelju su mogli da osete kako je to biti s druge strane.

Pošto je zgrada zatvorena za posetioce kako bi se sprečilo širenje koronavirusa, grupi žutouvih pingvina dozvoljeno je da napuste svoje stanište i istraže ostatak akvarijuma.

- Bez gostiju u zgradi, čuvari postaju kreativni u načinu na koji obogaćuju život životinja - rekli su iz akvarijuma za "Chicago Tribune", a prenosi CNN. - Uvođenjem novih iskustava, aktivnosti, hrane i još više radi održavanja aktivnosti, podstičemo ih da istražuju, rešavaju probleme i izražavaju prirodna ponašanja.

Akvarijum je na Tvitteru objavio video sa jednim od pingvina, nazvanim Velington, koji se "sastao" sa nekim ribama na izložbi o Amazonu.

- Čini se da Velingtona najviše zanimaju ribe u amazonskom delu - piše na tviter nalogu akvarijuma. - Ribe vrste disk tetra takođe su izgledale zainteresovane za ovog neobičnog posetioca.

Divan video sa Velingtonom, koji se valja mašući perajima, pregledan je više od 30.000 puta i vraća osmeh na lica ljudi u teška vremena.

- Hvala vam Šed Akvarijum što nastavljate da objavljujete... Potrebni su nam osmesi, odakle god da ih možemo dobiti - odgovorio im je jedan korisnik Tvittera.

Akvarijum, koji je planirano da bude zatvoren do 29. marta, samo je jedna od desetina atrakcija koje su se zatvorile širom države Ilinois, ali i sveta, kako bi se ublažilo širenje koronavirusa.

Guverner Ilinoisa J. B. Pricker naložio je da se svi barovi i restorani u državi zatvore počevši od 16. marata uveče do 30. marta.

Budući da u čikaškim barovima neće teći alkohol da ublaži strepnje od koronavirusa, možemo se samo nadati da će  akvarijum nastaviti da objavljuje simpatičan sadržaj o životinjama.

Video: Rio i Eduardo su dva strastvena gej pingvina koji koji su najbolji očevi

V.N.