Britanska kraljica tajno otvorila vrata ukrajinskim izbeglicama: Više puta simbolično pokazala svoju podršku

Kraljica je nedavno pokazala svoju podršku tako što se obukla u čuvene ukrajinske boje - žutu i ​​plavu, a takođe je naručila cveće za zamak Vindzor u iste dve boje

Foto: Tanjug/AP

Kako prenose izvori iz palate britanske kraljice, kraljevska porodica je tajno otvorila vrata ukrajinskim izbeglicama koje beže iz svoje domovine.

Izvori iz palate kažu da je jedan broj članova obećao da će „učiniti svoj deo“ nakon što su ostali ganuti tragičnim događajima u Ukrajini, prenosi Dailymail.

Članovi kraljevske porodice takođe su dali i značajne novčane donacije, ali insistiraju da iznosi pomoći ostanu u tajnosti.

Skoro 54.000 izbeglica stiglo je u okviru vladinog plana, a članovi kraljevske porodice sada se pridružuju političarima, poslovnim liderima i velikom broju drugih Britanaca u ponudi smeštaja za šest miliona ljudi koji očajnički beže od rata.

Bakingemska palata insistira na tome da članovi porodice rade na brojnim projektima, ali je odbila da razradi plan za prihvat izbeglica, navodi Ekspres.

I sama kraljica je nedavno pokazala svoju podršku tako što se obukla u čuvene ukrajinske boje - žutu i ​​plavu, a takođe je naručila cveće za zamak Vindzor u iste dve boje.

- Ove stvari se ne dešavaju slučajno - rekao je visoki kraljevski izvor.

Ove vesti dolaze nakon što su princ Hari i Megan Markl takođe pružili javnu podršku, odajući počast hrabrosti ukrajinskog tima na ceremoniji otvaranja Invictus Games prošlog meseca, a vojvotkinja od Saseksa je uzviknula: „Slava Ukrajini!"

U međuvremenu, vojvotkinja od Kembridža se nedavno pojavila da se bori sa suzama zbog ukrajinske krize kada je posetila Ukrajinski kulturni centar u Londonu, zajedno sa svojim suprugom princom Vilijamom, koji je izjavio: „Svi smo iza vas“.

Kejt i Vilijam, koji su otkrili da su ih njihova najstarija deca ispitivala o sukobu, doneli su sa sobom poslužavnike sa domaćim čokoladnim kolačićima i granola štangli iz Kensingtonske palate da ih daju članovima ukrajinske zajednice i volonterima koje su sreli.

Dalje pokazujući svoju podršku, i Vilijam i Kejt nosili su igle sa plavom i žutom bojom ukrajinske zastave ispod belog srca.

Video: Čudan momenat na banketu: Tramp dodirnuo kraljicu

(Telegraf.rs)