"Ooo, to ste vi": Policajac zaustavio "trkača", kad je uvideo da je to njegov šef, isključio kameru

Kamere su snimile trenutak kako se policajac rukuje sa šefom i posle 30 sekundi ga pušta da nastavi sa vožnjom

Jedan policajac u Luizijani našao se na meti kritika nakon što je isključio kameru na svojoj uniformi kada je shvatio da je zaustavio svog šefa.

Policajac je zaustavio automobil koji je prekoračio brzinu, a čim je shvatio da je za volanom njegov nadređeni, uredno je isključio kameru i nedugo potom šefa pustio da nastavi sa vožnjom.

Snimak je nastao 28. juna oko 13 časova, a nedavno je isplivao u javnost.

Na snimku se vidi kako neimenovani policajac zaustavlja crno vozilo bez tablica, na deonici gde se redovno događaju saobraćajne nesreće zbog prekoračenja brzine. Nakon što je zaustavio vozilo, policajac je krenuo ka vozačevom staklu, ali je ubrzo iz vozila izašao Lomar Dejvis, visoki policijski zvaničnik i tada je policajac shvatio da je zaustavio pogrešno vozilo.

- Oooo, pa ja sam... - čuje se kako govori pre nego što isključuje kameru na uniformi.

Međutim, sigurnosna kamera u policijskom vozilu nastavila je da snima susret. Na drugom snimku se vidi kako  se policajac rukuje sa šefom, pre nego što ga pušta da nastavi svojim putem. Međutim, kamera u vozilu nije mogla tonski da snimi susret, tako da nije poznato šta su policajci jedan drugom rekli.

Iz policije je saopšteno da saobraćajac nije načinio zapisnik o tome koliko je Dejvis vozio.

U toku je istraga čitavog slučaja.

Dejvis je priznao da je prekoračio brzinu, ali je rekao da se ne seća koliko brzo je vozilo na deonici na kojoj je ograničenje 90 km/h.

U trenutku kada je zaustavljen Dejvis je žurio na sastanak, a izvor je za WBRZ  rekao da je Dejvis vozio oko 140km/h.

(Telegraf.rs)