Venčanje na prvoj liniji fronta: Ukrajinska snajperistkinja "Jovanka Orleanka" se udala, par se upoznao u ratu

Muž snajperistkinje je vojnik Jevgenij Stipanjuk

Foto: Instagram/emerald.evgeniya

Na Dan branitelja, nacionalni praznik u Ukrajini, snajperistkinja Evgenija je izgovorila sudbonosno "da" i to na prvoj liniji fronta.

Čuvena ukrajinska snajperistkinja, oficir Oružanih snaga Ukrajine Evgenija Emerald, koju zovu i "Jovanka Orleanka", udala se za svog izabranika, takođe vojno lice. Par se venčao na prvoj liniji fronta u Harkovskoj oblasti. Svečanu ceremoniju vodio je general.

Mlada je bila u beloj haljini, a mladoženja u vojnoj uniformi. Za buket je imala klasje pšenice. Par se venčao na prvoj liniji fronta, 14. oktobra na Dan branitelja, koji se poklopio sa mladoženjinim rođendanom.

- Danas sam zvanično postala žena jednog vojnog lica. Desilo se to na prvoj liniji fronta, a general Oružanih snaga Ukrajine nas je slikao. Ne mogu da zamislim savršenije venčanje! - napisala je Evgenija Emerald na Instagramu.

Foto: Instagram/emerald.evgeniya

Mladoženja snajperistkinje je vojnik Jevgenij Stipanjuk, koji takođe služi u redovima Oružanih snaga Ukrajine.

Par se upoznao nakon početka "specijalne vojne operacije". U avgustu je Emerald objavila da su se ona i njen izabranik verili.

Poznato je da se pre početka rata Evgenija Emerald bavila nakitom. Sa početkom sukoba, priključila se odbrani, a potom i puku specijalnih snaga "Safari".

Video: Snimak eksplozije na Krimskom mostu

(Telegraf.rs)