Pijanog Zvonka zaustavila policija, on se pravio da spava: "Vadio" se na druga Sinišu i porodične probleme

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prekršajni sudija je Zvonka novčano kaznio i moraće da plati 2.800 evra, ali mu se od ove sume odbija 80 evra zbog vremena koje je proveo u zatvoru

Foto: Shutterstock

Zvonko (59) kog je policija oko 23 sata zatekla kako upravlja opelom varaždinskim ulicama totalno pijan, došao je na originalnu ideju kako da izbegne kaznu.

Kasnije mu je, nakon što su ga priveli u stanicu, izmereno čak 2,84 promila alkohola u krvi.

Prema presudi, Zvonko je u maju u 22.55 sati "upravljao automobilom u Varaždinu, Ulicom Mirka Kolarića i to za vreme dok mu je izrečena zaštitna mera zabrane upravljanja, a nije bio vezan sigurnosnim pojasom i kod sebe nije imao ličnu kartu".

Zvonko je na sudu potvrdio da je bio pijan, ali i upozorio da te noći nije vozio, već je spavao.

"Spavao sam na mestu vozača kad su došli policajci i pokucali mi na prozor. Auto je tu ostavio moj prijatelj Siniša čiju adresu ne znam, a koji mi je dao da odspavam jer sam imao kod kuće porodičnih problema", branio se Zvonko, piše Danica.hr.

Međutim, policajka koja je te noći s kolegom bila u patroli varaždinskim ulicama, kaže da to što govori nije tačno.

"Uočili smo da se ispred nas kreće opel, pa smo odlučili da ga zaustavimo. Vozač se zaustavio, ugasio motor i pravio se da spava. Prišla sam do vozila, zatražili smo dokumenta, ali nije ih imao niti je hteo da nam da lične podatke", rekla je policajka.

Kako su videli da je u vidno alkoholisanom stanju, a odbijao je bilo kakvu saradnju, kao i alkotestiranje, priveli su ga u stanicu.

Prekršajni sudija je Zvonka novčano kaznio i moraće da plati 2.800 evra, ali mu se od ove sume odbija 80 evra zbog vremena koje je proveo u zatvoru.

Moraće da plati 40 evra troškova, a oduzeta mu je i vozačka dozvola na tri meseca.

(Telegraf.rs)