Zimovanje i gradovi Evrope za svačiji budžet (FOTO)

Tokom cele godine, neki od najpoznatijih gradova Evrope su tradicionalno privlačni turistima iz svih krajeva sveta

Dolaskom jesenjih dana, povećava se interesovanje turista za zimske aranžmane i obilaske gradova Evrope. Turističke agencije su već izbacile svoje ponude za zimovanja, a polasci za gradove su uveliko aktuelni.

Tokom cele godine, neki od najpoznatijih gradova Evrope su tradicionalno privlačni turistima iz svih krajeva sveta. Ipak su jesen i proleće najpopularniji periodi za odlazak na ovakva putovanja, pa su i ponude turističkih agencija upravo sada najraznovrsnije, sa izuzetno povoljnim cenama, bilo da su u pitanju aranžmani sa avio ili autobuskim prevozom.

- Više su traženi aranžmani sa autobuskim prevozom – rekao nam je Goran Kaličanin iz turističke agencije „Travelland“. – Cene su toliko simbolične, da zaista novac ne predstavlja problem. Ukoliko neko želi da obiđe najpoznatije muzeje Evrope ili da obavi kupovinu u popularnim šoping centrima, onda to može uraditi sa zaista malo novca. Najpopularniji su nam aranžmani za Veneciju, Beč i Prag, a polaske imamo već u prvim danima oktobra, po cenama od 69 EUR za Veneciju, od 69 EUR za Prag ili od 115 EUR za Beč. Cene pre svega zavise od broja noćenja, pošto u ponudi imamo aranžmane sa 2 ili 3 noćenja.

Bilo da otputujete u romantičnu Veneciju, zavodljivi Prag ili slavni Beč, nećete se pokajati odabranom destinacijom. Sigurno je da će odabir biti pravi, a isključivo u zavisnosti od želja svakog turiste.

Uverili smo se u agenciji „Travelland“ da novac zaista nije problem sa ovakvim cenama za obilazak gradova Evrope.

Slična je situacija i sa aranžmanima za zimske ski-centre, u agenciji „Travelland“. Za uplate u septembru i oktobru, veliki broj hotela odobrava dodatne popuste za rane uplate, pa je izuzetno isplativo ukoliko zimovanje isplanirate 2-3 meseca unapred.

- Mnogi hoteli daju značajne popuste za rane uplate do kraja septembra – objasnio je Goran Kaličanin iz agencije „Travelland“. – Zbog toga, svi koji su zainteresovani trebalo bi još danas da izvrše uplatu. Posebno bih izdvojio hotele u Bugarskoj, koja je godinama unazad popularna među našim turistima, pre svega zbog blizine, ali i izuzetnih cena. Za par stotina evra cela porodica može provesti zimovanje u hotelima sa spa-centrom i maksimalnom uslugom.

Po broju turista koji uplaćuju zimovanje, uverili smo se u agenciji „Travelland“ da su najpopularniji Bansko i Borovec u Bugarskoj. Odmah iza ove dve destinacije je Pamporovo sa šarolikom ponudom svojih hotela.

Mnogi hoteli daju specijalne popuste za rane uplate zaključno sa 30.09.2015. pa smo iz te ponude izdvojili Premier Luhury Resort 5* Bansko sa 20% popusta, Perun Lodge Hotel 4* Bansko sa 30% popusta, Belvedere Holiday Club 4* Bansko sa 20% popusta, Maria Antoaneta 3* Bansko sa 25% popusta, Iceberg Hotel 4* Borovec sa 25% popusta, Lion Hotel 4 * Borovec sa 20% popusta, The Castle Hotel 3* Pamporovo sa 20% popusta, kao i mnogi drugi hoteli.

Sve ponude su sa ograničenim kapacitetima, pa bi trebalo da se zainteresovani jave što ranije u turističku agenciju „Travelland“ na adresi Dobračina 43, u Beogradu.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)