Uštipci: Doručak kome se raduje cela porodica
44
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Jedite ih sa slanim ili slatkim!
Foto: Shutterstock
Uštipci su pravi domaćinski doručak, a to znaju i svi ugostitelji, pa su nezaobilazni deo menija po etno restoranima. Ipak, što biste čekali na sledeće vikend putovanje da ih jedete, kad se zapravo vrlo brzo i lako prave kod kuće. Neka vam dan započne uz recept za ovo testo.
Sastojci:
- 1 jaje
- 200 gr brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- so
- oko 1,5 dl jogurta
- ulje za prženje
Priprema:
Umutite jaje sa jogurtom, pa posolite i dodajte brašno i prašak za pecivo. Masa treba da vam bude nešto gušća. Potom ćete zagrejati ulje, ali ćete pre pečenja smanjiti temperaturu. Njih ređajte u tiganj, okrećite ih i pecite na laganoj vatri dok ne budu rumeni.
Preporučujemo
Ove pica-kiflice su nenadmašne: Lake za pripremu, još lakše za pojesti
I brzo i fino! Recept za slane mafine u koje ćete se zaljubiti
Služite ih uz jogurt, sir, ajvar, nešto od domaćih suhomesnatih proizvoda. Možete ih služiti i uz džem, pa čak i uz krem.
Prijatno!
(Telegraf.rs)