London proglašen za najbolju turističku destinaciju u 2019. godini: Evo na kom mestu su se našli Njujork, Rim i Dubai

Trip advisor je proglasio najbolju turističku destinaciju za 2019. godinu

Svake godine bira se najbolja turistička destinacija na osnovu ocena svetskih putnika na Trip Advisor-u. Ove godine London je proglašen za najbolju turističku destinaciju na svetu, a Pariz, Rim i Krit osvojili su drugo, treće i četvrto mesto na Travellers Choice.

Pobednici su određeni pomoću algoritma koji analizira milione recenzija i ocene hotela, restorana i atrakcija prikupljenih u jednoj godini od TripAdvisor putnika širom sveta. Jedan od najpopularnijih gradova na svetu Njujork pao je za tri pozicije, pa je rangiran na 13. mestu i to iza Praga i Sijem Reapa.

Pariz se ove godine nalazi na drugom mestu, Rim na trećem, a Krit na četvrtom mestu. Međutim, Njujork nije uspeo da uđe ni u top 10.

Savremena panorama Njujorka. Foto: Wikimedia Commons/BriYYZ

Prošle godine London je bio na drugom mestu, iz Trip Advisora kažu kako bi se njegov napredak do prvog mesta mogao povezati s venčanjem vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

Globalna fascinacija Harijem i Megan očigledno ima snažan uticaj jer je ovo prvi put od 2016. godine da je London na vrhu tabele najpoželjnih desetinacija na svetu, rekla je Hejli Colman, PR TripAdvisora.

Foto: Tanjug/AP

Budući da će novorođenče ovog para uskoro doći na svet, London će možda i sledeće godine nastaviti ovu tradiciju.

Popularno turističko mesto Bali zauzelo je peto mesto, a tajlandsko odmaralište Puket šesto. Ostatak top 10 gradova čine Barselona koja je zauzela sedmo mesto, Istambul osmo, Marakeš deveto i Dubai deseto mesto.

Foto: Profimedia

- Drago nam je što vidimo da je London na vrhu Trip Advisorovih nagrada svetskog putničkog izbora. Kreativna energija i kulturni život ovog grada mogu se osetiti u svakom aspektu života u Londonu: hrana, moda, umetnost, izložbe i noćni život, rekla je izvršna direktorka kompanije Visit London Laura Sitron.

Kada je reč o Sjedinjenim Američkim Državama, na prvom mestu se nalaze Havaji, a slede Maui, New York, Las Vegas i Orlando.

VIDEO: Britanija se suočava sa najvećom političkom krizom u 21. veku

(Telegraf.rs / klix.ba)