Proputovali su ceo svet, ali nisu ni sanjali šta će im se dogoditi u Splitu: Sudbina je tako htela!

Proširili su porodicu jednim četvoronožnim članom

Travel blogerka Margaret i njen partner žive u kamperu kojim obilaze čitav svet.

Međutim, kada su posetili hrvatsko primorje nisu ni slutili da će odatle krenuti sa još jednim članom porodice.

- Dok smo bili u Splitu, odjednom se pojavila ulična maca koja je tumarala okolo i sve njuškala. Ušla je u naš kamper i odmah legla na krevet - rekla je Margaret.

Ističe da nikada nije videla tako radoznalu i inteligentnu macu sa kojom su se odmah spojili.

- Samo je želela da bude blizu nas, a sve što je htela jesu ljubav i pažnja. Nas troje smo se odmah povezali. Mislila je da sam ja njena mama. Ubrzo je počela svuda da nas prati. Išla je s nama na planinarenje, na plažu, a obožavala je kamper.

Međutim, kada je došlo vreme da promene lokaciju, nisu bili sigurni da li je ispravna odluka da Mili, kako su je od milja nazvali povedu sa sobom iz Splita.

- Odlučili smo da je za nju najbolje da je ostavimo u prirodnom okruženju gde se oseća sigurno. Stigli smo do granice sa Crnom Gorom i bili smo jako tužni što sada nije sa nama. Tada smo odlučili da se vratimo nazad. Bilo je očigledno da pripada nama.

Vozili su se pet sat nazad do mesta gde je bio parkiran njihov kamper. Odmah je dotrčala do njih, bez ikakvog premišljanja.

- Odmah nas se setila i vrlo je jasno da je ona nas odabrala. Brzo se navikla na naš način života i tako pokazala da se savršeno uklapa u našu porodicu. Kada smo mi napolju i ona je, kada smo mi unutra unutra i ona odmara.

Od tada radoznala maca živi život iz snova, pa je tako do sada obišla obalu Crne Gore, Albanije, Grčke, ali i Kapadokiju i Istanbul u Turskoj, a sada trenutno istražuje Rumuniju.

Pogledajte slike:

(Telegraf.rs)